Enel: Avariile din judeţele Tulcea şi Ialomiţa au fost remediate. Localităţi din Constanţa, încă afectatate

Toate localitățile din județele Tulcea și Ialomița au fost realimentate, după remedierea avariilor produse de căderile masive de zăpadă și de viscol, însă 21 localități din județul Constanța și 11 din județul Călărași erau afectate în continuare, total sau parțial, la ora 18,00, informează Enel România.

RomaniaTV.net
18 ian. 2016, 19:44
Enel: Avariile din judeţele Tulcea şi Ialomiţa au fost remediate. Localităţi din Constanţa, încă afectatate

În județul Constanța rămăseseră nealimentate 8 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 196 posturi de transformare, 18 localități fiind afectate (Saraiu, Stejaru, Dulgheru, Răzoare, Lipnița, Cuigiuc, Goruni, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Hațeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Ciobanu, Miorița), iar parțial Amzacea și Hârșova.

Pentru remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, s-a optat pentru o soluție de alimentare cu electricitate printr-o nouă conexiune provizorie, până la remedierea defectelor.

Din cauza viscolului puternic, opt console din rețeaua aeriană de medie tensiune au fost rupte (confecții metalice aferente susținerii izolatorilor și conductoarelor) și trebuie înlocuite complet, iar toți conductorii trebuie repoziționați sau înlocuiți pe o lungime de 1,2 kilometri.

„Echipele Enel Distribuție Dobrogea și ale contractorilor vor continua să intervină în această seară și noapte cu utilaje, macarale pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. Condițiile de noapte și vântul ce suflă cu o viteză de peste 50 km/h în câmp deschis fac intervenția foarte dificilă”, precizează compania.

În județul Călărași, sunt nealimentate total o linie electrică aeriană de medie tensiune, precum și 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial și 69 de posturi de transformare, fiind afectate 11 localități (Dragalina, Boșneagu, Postăvari, Știubei-Orăști, Ulmu, Pelinu, Frăsinet, Valea Argovei, Curcani, Gurbănești, UM Bărăganu).

„În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale și colective provocate de condițiile meteo, pentru remedierea cărora se intervine. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80 km/h și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate și a lipsei vizibilității în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, precizează Enel România.

300 de consumatori din județul Brăila sunt afectați în continuare de avariile în alimentarea cu energie electrică

Patru localități de pe raza județului Brăila, totalizând 300 de consumatori afectați, erau nealimentate parțial cu energie electrică, luni, la ora 18,00, în timp ce în județele Dâmbovița, Galați și Vrancea situația a fost remediată în totalitate, informează Electrica

De asemenea, în zonele de responsabilitate ale operatorilor Electrica Transilvania Nord și Electrica Transilvania Sud, nu există localități nealimentate cu energie, precizează compania.

„Vă informăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a căderilor mari de zăpadă, dar mai ales a viscolului, în instalațiile de distribuție ale Electrica SA, în data de 18 ianuarie, la ora 18,00, situația se prezenta astfel: în zonele de responsabilitate ale operatorilor Electrica Transilvania Nord și Electrica Transilvania Sud, nu există localități nealimentate cu energie, în zona de responsabilitate a Electrica Muntenia Nord mai sunt patru localități nealimentate parțial cu energie electrică pe raza județului Brăila, totalizând un număr de 300 de consumatori afectați; față de raportările anterioare, situația s-a reglementat în județele Dâmbovița, Galați și Vrancea, acolo unde nu mai există localități nealimentate cu energie„, precizează Electrica, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, patru echipe de intervenție sunt în continuare pe teren.

„Vă asigurăm că, în ciuda condițiilor meteorologice dificile, specialiștii noștri din echipele de intervenție aflate pe teren, în colaborare cu autoritățile, fac toate eforturile pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectați”, dă asigurări compania.

Citeşte şi