Enel România va dona 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”

Enel România a declarat că va dona suma de 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Naional de Boli Infecţioase "Matei Balş" în lupta împotriva coronavirusului. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 10:43
Enel România va dona 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”

„Enel România s-a alăturat eforturilor echipelor medicale în susţinerea luptei împotriva COVID-19 şi în sprijinul vindecării pacienţilor infectaţi. Astfel, Enel România, prin companiile sale de furnizare şi distribuţie a energiei electrice, donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Naţional de Boli Infecţioase – prof. Dr. Matei Balş. Donaţia se va face asociaţiei , care luptă umăr la umăr alături de Institutul Naţional de Boli Infecţioase – Prof. Dr. Matei Balş împotriva COVID-19. Suma va fi folosită pentru echipamentele medicale necesare prevenirii şi controlului răspândirii virusului, precum şi pentru asigurarea mijloacelor medicale necesare tratării cât mai multor persoane”, mai este precizat în sursa amintită mai sus.

Enel România a implementat în ultimele săptămâni o serie de măsuri menite să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19 din grijă pentru comunitățile pe care le deservește, pentru clienți și, de asemenea, pentru angajații săi, potrivit comunicatului. 

Citeşte şi: Spitalul Judeţean Suceava se închide de azi. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru CORONAVIRUS şi tranferaţi la alte unităţi sanitare

Astfel că toate activitățile care implică contactul direct cu publicul au fost suspendate, oferind clienților canale alternative de comunicare.

De asemenea, Enel România a activat regimul de muncă inteligentă (tele-muncă) pe termen lung pentru toate activitățile angajaților pentru care acest regim poate fi aplicat, cu excepția activităților esențiale care nu suportă amânare, care sunt necesare pentru a garanta continuitatea serviciului și securitatea sistemului electric național.

În plus, a fost pregătit un plan de continuitate, pentru a asigura siguranţa în furnizarea de energie electrică în zonele care ar putea fi declarate ”zone roşii” de către autorităţi.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu.

Citeşte şi: Tânără infectată cu coronavirus, plimbată mai multe zile prin Spitalul Judeţean Botoşani

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din țară, iar oferta lor include atât energie electrică și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele).