Enoriaşii îl absolvă de vină pe preotul iubăreţ din Scobâlțeni: „Ea e de vină dacă… mă scuzaţi”

Micuţa comună ieşeană Scobâlţeni a fost zguduită de un scandal cum nu s-a mai pomenit de multă vreme prin zonă. Preotul din sat a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, dar oamenii din sat nu-i găsesc vină acestuia, ci tinerei de 26 de ani care a călcat strâmb şi care, cred ei, l-ar fi provocat pe preot.
Oana Anghel
28 iul. 2022, 17:15
Enoriaşii îl absolvă de vină pe preotul iubăreţ din Scobâlțeni: „Ea e de vină dacă… mă scuzaţi”

De când s-a aflat de scandal, biserica din Scobâlțeni este închisă. Enoriașii nu-i găsesc, însă, vreo vină preotului, ci tinerei neveste.

Preot prins cu amanta în Iaşi. Reacţiile enoriaşilor: ”Problema e că s-a aflat, că dacă nu se afla, avea şi el un duhovnic, mărturisea”

Problema e că s-a aflat, asta e cea mai mare problemă, că dacă nu se afla, avea şi el un duhovnic, mărturisea, aşa … e ceva ruşinos şi pentru noi”, spune un localnic, potrivit observatornews.ro.

Ea e de vină dacă … mă scuzaţi!”, crede un alt localnic.

Eu am lucrat vreo 21 de ani la biserică, în general se comporta frumos. Dar fiecare om are scăparea lui şi asta e”, spune un alt bărbat.

Eu m-am dus într-o zi la muncă şi, fiind aşa cald, aveam o fustă cam scurtă să zic. Şi mi-a spus: Ioana, ce sexi eşti azi”, spune o altă femeie.

Mitropolia din Iaşi nu a luat încă nicio măsură împotriva lui până la definitivarea anchetei.

După ce se va vedea în ce măsură e sau nu vinovat, se va comunica o eventuală pedepsire a sa”, a spus Constantin Sturzu, preot Mitropolie, conform sursei citate.

Citeste si Alexandra, amanta preotului din Iași, dă cărțile pe față: „Am început să vorbim la spovedanie. Îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arăta. A fost ca o joacă”

Şi încornorat, şi arestat

Reamintim că preotul paroh Bogdan Orzetic, în vârstă de 46 ani, a fost prins în pat cu amanta tinerică. Femeia este soţia unui fermier din Podu Iloaiei, în vârstă de 52 de ani. Când a aflat că nevasta i-a pus coarne cu preotul din sat, Gheorghe s-a dus ca din puşcă la preot ca să negocieze preţul tăcerii sale. 20.000 de euro i-a cerut preotului ca să nu-l facă de râs prin sat că se sculcă cu enoriaşele. Desigur, şantajul s-a întâmplat imediat după ce i-a aplicat o corecţie nevestei necredincioase.

Preoteasa a aflat că bărbatul ei e șantajat și a anunțat imediat Poliția. Astfel, când s-au întâlnit cei doi, oamenii legii au organizat flagrantul, iar fermierul a fost arestat. Gheorghe riscă să fie condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul a fost condamnat și în 2018 la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata a patru ani termen de supraveghere pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Citeste si Un preot a oficiat o slujbă în slip şi a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar. Motivul pentru care a ajuns să fie anchetat de procurori în Italia

Povestea poate nu ar fi ieșit la iveală niciodată, dacă Alexandra nu i-ar fi povestit cumnatei sale, cu lux de amănunte, întâlnirile cu preotul Orzetic.

Eu am greșit că i-am povestit cumnatei. Ea a văzut în seara de Înviere că vorbesc prin mesaje cu cineva. Nu vorbeam cu preotul, era altcineva. Cred că i-a spus soțului și după au pus ei la cale un plan”, a spus Alexandra pentru bzi.ro.

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa