Enoriaşii prezenţi la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, sancţionaţi pentru nerespectarea indicaţiilor Poliţiei

Oamenii legii au aplicat 29 de amenzi în valoare de peste 23.000 de lei, în timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, pentru nerespectarea indicațiilor polițiltilor. De asemenea a fost dată și o amendă pentru refuzul de a purta masca de protecție, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 07:46
Enoriaşii prezenţi la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, sancţionaţi pentru nerespectarea indicaţiilor Poliţiei

Măsurile de ordine au fost asigurate de 317 polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari.

Citește și: Îmbulzeală la pelerinajul de la Mânăstirea Nicula de Sfânta Maria. Mii de oameni nu au ţinut cont de reguli. S-au dat amenzi uriaşe

Numărul maxim de participanți în mănăstire s-a înregistrat la ora 10.00. aproximativ 2.000 persoane, iar numărul total de participanți care au afluit în ultimele 24 ore a fost aproximativ 2.400 de persoane. 12 persoane au fost asistate medical la fața locului fără a fi nevoie să fie duse la spital.

S-au dat 29 de amenzi de peste 23.000 lei, din care una de 500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție, 26 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului și două la Legea 61/1991. Zece permise de conducere au fost reținute.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserică şi a fost înconjorul lăcaşului de cult. Oamenii veniţi cu miile s-au adunat să o vadă şi nu au mai ţinut cont de regulile de distanţare pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.