Epidemia de Ebola se extinde în Europa. Şapte persoane, spitalizate în Spania

Publicat: Joi, 09 Octombrie 2014 08:49 // Actualizat: Joi, 09 Octombrie 2014 08:49 // Sursa: romaniatv.net

Alte trei persoane au fost internate în spitalul Carlos al III-lea din Madrid, în secţia pentru bolnavii de Ebola, în timp ce doi pacienţi au fost externaţi sănătoşi, ridicând la şapte numărul spitalizărilor.

"În această seară (n.r. - miercuri), au fost internaţi doi medici şi un infirmier", a declarat o purtătoare de cuvânt a spitalului Carlos al III-lea, din Madrid. Cei doi medici au fost în contact cu pacienta (contaminată cu virusul Ebola). Este vorba despre o femeie care a examinat-o într-un centru medical şi despre un medic din oraşul Alcorcon, situat la periferia de sud a Madridului, unde ea locuieşte, potrivit sursei amintite.

Bolnava este o asistentă medicală în vârstă de 44 de ani care a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminaţi cu virus în Africa şi decedaţi pe 12 august, respectiv, 25 septembrie.

Infirmierul spitalizat a fost şi el în contact cu unul dintre călugări. "Prezintă simptome, i s-a făcut un test, dar încă nu avem rezultatele", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Citeşte şi Ebola: Controale suplimentare pe cinci aeroporturi din Statele Unite

Pe de altă parte, o altă asistentă medicală şi un inginer, internaţi marţi, au fost externaţi, ultimele teste fiind negative.

În total, şapte persoane s-au aflat miercuri seara la izolare în spitalul Carlos al III-lea din Madrid: cei trei noi veniţi, bolnava, soţul ei şi două infirmiere asupra cărora nu a fost oferită nicio informaţie.

Citeşte şi Cum se pregăteşte România să facă faţă virusului Ebola

Aproximativ 50 de persoane care au putut fi în contact cu bolnava şi călugărul decedat pe 25 septembrie, provenite în special din sistemul spitalicesc, se află deja sub supraveghere. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a-i identifica pe toţi locuitorii din regiune care au putut fi expuşi, cu atât mai mult cu cât asistenta a prezentat simptome încă de pe 29 septembrie, dar a fost internată abia luni, 6 octombrie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bolnavi de Ebola Ebola ebola europa ebola spania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 oct 08:54
...secţia pentru bolnavii de Ebola, în timp ce doi pacienţi au fost externaţi sănătoşi, ridicând la …read more ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H