Epidemiolog: Focarele în şcoli vor fi inevitabile

Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2020 14:30 // Actualizat: Miercuri, 02 Septembrie 2020 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Cea mai mare îngrijorare a părinţilor este legată de ce anume se va întâmpla cu copilul său când acesta va începe şcoala. Potrivit ghidurilor, dacă un elev se va simţi rău, ar trebui izolat într-o încăpere aflată separat în şcoală. Cu toate acestea, ppidemiologul Geza Molnar avertizează că focarele de coronavirus în şcoli vor fi inevitanbile.

Profesorii vor trebui să facă triaj dimineaţa. Lucrurile se pot complica în momentul în care pot apărea într-o şcoală mai mulţi copii bolnavi deodată, pentru că ar fi nevoie de mai multe săli de izolare.

Cu toate aceste probleme, mulţi părinţi se tem să-şi trimită copiii la şcoală.

Epidemiologul Geza Molnar avertizează că focarele în şcoli vor fi inevitabile.

"Izolare, unde? Astea sunt teorii foarte frumoase, dar, în practică, la 40% din şcolile noastre, mai ales în rural, este imposibil de respectat. Dacă sunt doi sau trei dintr-o clasă, îi bag în aceeaşi încăpere sau în 3 încăperi diferite? Că s-ar putea ca unul să aibă un simplu rinovirus de sezon şi altul să aibă un debut de COVID-19", spune Dr. Geza Molnar, epidemiolog, potrivit Mediafax.

Dr. Claudia Strâmbeanu, Societatea medicilor din colectivităţile de copii: Un copil cu semne şi simptome, suspect de COVID-19 trebuie izolat, iar acest lucru va fi o provocare la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ, găsirea unui spaţiu adecvat.

Eugen Ilea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: O parte dintre părinţi au copii care se află în categoria de risc sau părinţii se află în categoria de risc iar pentru aceştia nu avem nici până în ziua de astăzi opţiunea de a nu-şi trimite copiii la şcoală. Cel puţin, la nivelul Bucureştiului, şcolile sunt pregătite pentru a face faţă unui asemenea scenariu, hibrid, unde o parte din copii pot merge la şcoală iar o parte pot urmări în timp real ceea ce se întâmplă la clasă. Avem o suprapopulare a unităţilor şcolare iar scenariul verde este imposibil de implementat.

Citeşte şi An şcolar 2020-2021. O şcoală de stat anunţă cum se vor desfăşura orele, începând cu 14 septembrie

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus epidemiolog focar coronavirus şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H