Epidemiologul Emilian Popovici, semnal de alarmă după recordul de decese COVID: „Într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977”

Epidemiologul Emilian Popovici trage un semnal de alarmă după numărul record de decese provocate de COVID. Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie spune că măsurile luate până acum sunt insuficiente, precizând că într-o săptămână au murit la fel de mulţi oameni ca la Revoluţie sau la cutremurului din 1977.

19 oct. 2021, 16:37
Epidemiologul Emilian Popovici, semnal de alarmă după recordul de decese COVID: „Într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977”
Epidemiologul Emilian Popovici, semnal de alarmă după recordul de decese COVID: "Într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977"

Epidemiologul Emilian Popovici atrage atenţia asupra situaţiei critice în care se află România, din cauza numărului uriaş de infectări şi de decese provocate de coronavirus.

Epidemiologul Emilian Popovici: Mor oameni, într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie spune că măsurile luate sunt insuficiente și că interesul de sănătate publică trebuie pus deasupra altora.

Citeşte şi Președintele Colegiului Medicilor din România, după recordul de infectări şi decese COVID: Nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Vor muri foarte mulți oameni

„De trei luni, stăm la un număr clasic de reproducere de peste 1,1. La acest număr nu e voie să stai mai mult de două săptămâni.

Cu același popor, în aceeași țară, în prima parte a pandemiei, când s-au respectat indicațiile autorităților sanitare, România e evoluat bine, nu a fost remarcată ca exemplu negativ ca acum. Când INSP face o recomandare și nu e respectată, nu se poate întâmpla decât ca lucrurile să evolueze negativ.

Indiferent că e guvern demis, interimar, interesul de sănătate publică trebuie să revină în prim plan, trebuie găsită calea să se ia măsuri corespunzătoare situației. Mor oameni, într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977. La un moment se va face o decontare”, a spus Emilian Popovici, potrivit Digi24.

Citeşte şi Mesaj dur de la medici: „Am ajuns să îngrozim OMS. Suntem unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe glob”

Epidemiologul atrage atenţia că numărul de pacienţi internaţi la ATI creşte constant, acest lucru însemând că epidemia creşte, „nicidecum nu am ajuns la platou”.

„Aceste cazuri la ATI cresc constant, asta arată că suntem cu epidemia în creștere, nicidecum nu am ajuns la platou. Se va ajunge la platou, dar încă nu suntem acolo”, a subliniat epidemiologul.

Reamintim că marţi, 19 octombrie, a fost înregistrat un număr record de infectări, 18.863 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în doar 24 de ore. Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 18.10.2021 (10:00) – 19.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 574 decese