Epidemiologul Emilian Popovici trage un semnal de alarmă: ”Nu trebuie să lăsam garda jos după vaccin”

Emilian Popovici a vorbit în cadrul emisiunii ”Piața Victoriei” de la Europa Fm despre riscul contaminării cu coronavirus după vaccinare. Epidemiologul susține că oamenii nu ar trebui să lase garda jos.

25 feb. 2021, 11:31
Epidemiologul Emilian Popovici trage un semnal de alarmă: ”Nu trebuie să lăsam garda jos după vaccin”

Epidemiologul Emilian Popovici trage un semnal de alarmă și avertizează că masca de protecție trebuie purtată indiferent dacă persoana s-a vaccinat împotriva COVID.

”Acest vaccin are o eficacitate de 95%, deci 5% rămân care pot să facă infecția, mai intervine și felul în care sistemul imun reacționează la vaccin și sunt oameni care nu dezvoltă protecție, cum de altfel se întâmplă la toate vaccinurile” ,  a declarat Emilian Popovici la Europa FM.

Epidemiologul Emilian Popovici trage un semnal de alarmă. Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie este de părere că trebuie să avem în continuare grijă la măsurile de protecție, iar masca de protecție trebuie purtată indiferent dacă persoana în cauză a fost vaccinată împotriva COVID.

Citește și: Coronavirusul a suferit o mutaţie şi în România. Noua tulpină este mai rezistentă la vaccinuri şi medicamente

”Este foarte important ca și după asta, după vaccinarea completă, după dobândirea titlului protectiv de anticorpi, să ne menținem într-o expectativă armată în acest context pandemic în care ne aflăm.” Cât despre masca de protecție, aceasta va trebui purtată în continuare, pentru că nu vor putea fi separați cei care s-au vaccinat de cei care sunt împotriva  imunizării anti-COVID”, mai spune epidemiologul.

”A doua motivație ca vaccinații să poartă mască pe stradă este că nu putem diferenția oamenii vaccinați de cei vaccinați pentru că nu putem să pun un ecuson de vaccinat la cei vaccinați. Dacă am spune că cei care s-au vaccinat nu mai trebuie să poarte mască, eu sunt convins că majoritatea celor care n-ar purta mască ar fi cei care sunt împotriva vaccinării și neagă pandemia” , a precizat acesta.