Episcopul din Huşi şi alţi înalţi prelaţi, amendaţi cu zeci de mii de lei după ce au participat la un eveniment privat

Episcopul din Huşi şi alţi opt înalţi prelaţi au fost descoperiţi pe 8 martie, la o slujbă de sfinţire ţinută într-un restaurant din municipiu Bârlad, spune poliţia judeţeană.

09 mart. 2021, 09:32
Episcopul din Huşi şi alţi înalţi prelaţi, amendaţi cu zeci de mii de lei după ce au participat la un eveniment privat
Foto: Vremea Noua

Episcopul din Huşi şi alţi înalţi prelaţi, amendaţi cu zeci de mii de lei. Aceștia au fost solicitați de patronul localului Royal, gr. (R) Neculai Rotaru, pentru a sfinți un salon din restaurant dotat cu mobilier nou, asta deși sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid-19, de peste 3/1000 de locuitori.

Episcopul din Huşi şi alţi înalţi prelaţi, amendaţi cu zeci de mii de lei după ce au participat la un eveniment privat

Oamenii care au văzut că la restaurant se adună preoții, au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că preoții și patronii de la Royal nu respectă  interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, potrivit vremeanouă.ro.

PS Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, el a venit până la Salonul Royal doar pentru a oferi doamnei Rotaru un buchet de flori și a se scuza că este chemat la Episcopie, a precizat propopul Vasile Lăiu sursei menționate anterior.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru Vremea Nouă.

„În cursul zilei de 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii Poliției Municipiului Bârlad, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea a 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat, față de administratorul localului și față de participanții identificați, 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, potrivit politiei.

Citeşte şi: Ce avere are de fapt IPS Teodosie: Veniturile arhiepiscopului Tomis depăşesc salariul preşedintelui Iohannis!


loading...