Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit. Înaltul prelat avusese o formă uşoară de COVID

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, a încetat din viață la vârsta de 61 de ani. Înaltul prelat se infectase cu coronavirus în ultima zi a anului trecut, dar starea lui era una bună, astfel încât nu a necesitat spitalizare, ci doar tratament la domiciliu.

13 ian. 2021, 00:08
Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit. Înaltul prelat avusese o formă uşoară de COVID
PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla. Sursa FOTO: timponline.ro

Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit. Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a precizat, printr-un comunicat, că înaltul prelat s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, care i-a fost fatală. Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze, însă în zadar.

Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit. Preotul se infectase cu virusul SARS COV 2

Preotul ieşise pozitiv la testul COVID chiar în ultima zi a anului 2020. După o zi de spitalizare, timp în care i s-au făcut o serie de investigaţii, medicii au decis să-l trimită acasă cu tratament, deoarece dezvoltase o formă uşoară a infecţiei.

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Citeste si ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea: „Cine crede că Dumnezeu lasă pe cineva să moară de la vaccin se înșală amarnic. Medicii știu mai bine, ei nu se vaccinează cu moarte”

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Citeste si Părintele Visarion Alexa susţine vaccinarea: „Îl numeşti pe Hristos doctor, dar nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ? Actul medical este nobleţea lui Dumnezeu”


loading...