Episod de iarnă în România la mijloc de aprilie. A nins și s-a așternut strat de zăpadă peste pomii înfloriți în mai multe zone

După zilele caniculare, iată că România este lovită de un val de frig. Meteorologii anunță furtuni puternice, cu ploi torențiale și grindină, iar la munte - lapoviță și chiar ninsori. În zonele de munte ale județelor Cluj și Alba a nins bine, iar stratul de zăpadă nou depus depășește deja 5-6 cm.

17 apr. 2024, 09:24
Episod de iarnă în România la mijloc de aprilie. A nins și s-a așternut strat de zăpadă peste pomii înfloriți în mai multe zone

Vremea s-a schimbat brusc în România. După temperaturile de peste 30 de grade, de noaptea trecută și-au făcut apariția ploile și ninsorile. În județul Cluj a nins și s-a depus și strat de zăpadă. În noaptea de marți spre miercuri a început să ningă viscolit la munte în județul Cluj, pe Vârful Vlădeasa, potrivit monitorulcj.ro.

Citește și: Un nor de praf saharian ajunge marți deasupra României. Avertismentul ANM

A nins și în Mărișel, județul Cluj.

 

Citește și: Ninsori, lapoviță și ploi după zilele de vară. Alertă meteo ANM cod galben de furtuni puternice

Stratul de zăpadă măsura miercuri dimineaţă 52 de centimetri în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde temperatura este de numai două grade Celsius.

Accesul la Bâlea Lac se face numai cu telecabina, dacă condiţiile meteo sunt favorabile. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis circulaţiei pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

 

EXCLUSIV. Elena Mateescu anunţă că iarna se întoarce în România: Scad temperaturile cu 15 grade, lapoviţă, ninsori şi ploi abundente

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat unde se schimbă radical vremea în perioada următorare în România.

Citește și: Cât mai ţine frigul în România. Prognoza actualizată de meteorologii de la ANM

”Temperaturile scad cu 15 grade, doar pe Litoral vom avea peste 25 de grade Celsius. Vom avea precipitaţii bogate, chiar peste 40 de litri pe metrul pătrat. De miercuri, la altitudini mai mari de 1500 m, este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare, având în vedere tiparul de vreme și schimbarea condițiilor meteorologice de la acest episod de vreme foarte călduroasă la un episod care va aduce temperaturi scăzute în următoarele zile, în mod deosebit în jumătatea nordică a țării”, a explicat directorul ANM, în exclusivitate la România TV.