Erdogan îi cere lui Putin să ridice sancţiunile ruse asupra unor produse agricole

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că îi va transmite omologului său rus Vladimir Putin, cu care se întâlnește în aceeași zi în stațiunea Soci (sudul Rusiei), că restricțiile comerciale impuse Turciei de Moscova trebuie să fie ridicate rapid.

03 mai 2017, 10:42
Erdogan îi cere lui Putin să ridice sancţiunile ruse asupra unor produse agricole

Turcia încearcă să obțină eliminarea sancțiunilor ruse asupra anumitor produse agricole, în special tomate.
În declarațiile făcute la Ankara înaintea plecării spre Soci, șeful statului turc a spus că găsirea unei soluții politice la conflictul din Siria este un obiectiv comun al Turciei și Rusiei.

Rusia și Turcia, care în conflictul sirian susțin părți beligerante diferite, fac eforturi pentru a-și reconstrui relațiile după incidentul de la finalul lui 2015 când un avion rus a fost doborât de aviația turcă la granița cu Siria, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Rusia, Turcia și Iranul au mediat convorbirile de pace privind războiul din Siria, desfășurate în Kazahstan. Moscova și Teheranul sunt susținători importanți ai regimului sirian condus de Bashar al-Assad, în timp ce Ankara sprijină anumite grupuri de rebeli care luptă contra trupelor guvernamentale siriene.

Pe de altă parte, Erdogan a precizat că o eventuală remaniere nu se află pe agenda guvernului turc și că premierul Binali Yildirim nu i-a prezentat vreo propunere în această privință.