Erin Brockovich explică impactul pozitiv al COVID 19 asupra societăţii

O postare recentă a activistei pentru mediu Erin Brockovich a atras atenția internauților, pentru că a pus într-o lumină nouă una dintre mai recente probleme mondiale: criza provocată de pandemia COVID-19.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 14:31
Erin Brockovich explică impactul pozitiv al COVID 19 asupra societăţii

Erin Brockovich este cunoscută pentru acțiunea ei curajoasă împotriva gigantului american Pacific Gas and Electric Company din 1993, în urma căreia a devenit o personalitate media, fiind gazda unor emisiuni precum Challenge America with Erin Brockovich pe ABC și Final Justice pe Zone Reality, dar şi personajul principal din filmul care îi poartă numele. Julia Roberts, interpreta lui Erin, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

În ciuda faptului că nu era licențiată în drept, Erin Brockovich a reprezentat firma de avocatură Masry and Vititoe, în procesul contra PG&E, demonstrând că respectiva companie a utilizat o substanță cancerigenă, cromul hexavalent, ca agent de răcire și a infestat pânza freatică pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, în orașul Hinkley din sudul Californiei, relatează Divahair.ro.

În urma procesului, firma de avocatură a primit suma de 133,6 milioane de dolari, iar Brockovich a încasat un bonus de 2,5 milioane de dolari.

Citeşte şi: Coronaviusul a schimbat deja lumea, Siria este mai liniştită Marea Britanie. Imaginile din Alep şi Londra care demonstrează asta FOTO

Din acel moment, Erin Brockovich a pledat și în alte procese anti-poluare, demonstrând implicarea mai multor companii în deversarea de substanțe periculoase în mediu, ce au provocat creșterea numărului de cancere și tumori cerebrale în anumite zone din California, Missouri sau Texas.

COVID-19 a scăzut nivelul de poluare
Postarea lui Brockovich din 3 martie 2020 a primit mii de aprecieri și a provocat sute de comentarii pe Facebook. Iată ce a scris activista:

„Un rezultat interesant al coronavirusului ca impact asupra mediului nostru.

Carantina impusă în China pentru a reduce răspândirea coronavirusului a avut un efect secundar neașteptat – o scădere susținută a poluării aerului.

NASA a declarat sâmbătă că a înregistrat „scăderi semnificative” ale nivelului dioxidului de azot toxic în China, în luna februarie. Dioxidul de azot este emis prin arderea combustibilului mașinilor, centralelor electrice și utilajelor de construcții și poate agrava simptomele respiratorii și astmul, printre alte efecte negative.”

Erin Brockovich a preluat informațiile și imaginile din cadrul unui articol publicat în Business Insider, care arată cum poluarea aerului în China a scăzut simțitor din ianuarie până în februarie, ca urmare a faptului că milioane de persoane s-au aflat în carantină sau izolate la domiciliu. Încercarea de a stopa răspândirea virusului a avut un astfel de impact pozitiv.

Citeşte şi: Mircea Badea, reacţie şocantă în direct: „Guvernul poate să închidă Antena 3”. Ce l-a scos din minţi pe realizatorul TV