Eroare gravă la vaccinarea anti-Covid. Aproape 1.000 de oameni au fost injectaţi cu doze expirate

Problemele legate de vaccinarea anti-coronavirus continuă în Statele Unite. După sutele de doze stricate de un farmacist rău intenționat din Wisconsin, aproape o mie de persoane din New York au primit doze expirate.

15 iun. 2021, 16:00
Eroare gravă la vaccinarea anti-Covid. Aproape 1.000 de oameni au fost injectaţi cu doze expirate

Sute de rezidenți din New York au fost injectați cu doze de vaccin anti-Covid expirate, fabricat de Pfizer-BioNTech. Un operator al centrului de vaccinare din Times Square a trimis o notificare de urgență prin care a informat 899 de pacienți că le-au fost administrate în mod eronat doze, după cum relatează ABC New York.

Vaccinul a rămas în congelator mai mult decât era necesar înainte de administrare, informează operatorul într-un e-mail trimis pacienților, adăugând că aceștia trebuie să primească o altă injecție, deoarece eficacitatea dozelor inoculate în perioada 5-10 iunie nu poate fi garantată. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor din departamentul de sănătate al orașului New York, nu ar trebui să existe consecințe negative asupra sănătății pacienților în cauză.

În mod normal, pacienții trebuie să primească două doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna pentru a fi pe deplin imuni la coronavirus. Vaccinul Johnson & Johnson, pe de altă parte, necesită o singură doză.

Citeşte şi Când expiră vaccinurile anti-Covid? Americanii au început să devină îngrijoraţi şi trebuie să ia o decizie radicală până la sfârşitul lunii

Acesta nu este primul incident de vaccin din Statele Unite. La sfârșitul lunii decembrie, un angajat de la Grafton Medical Center, Wisconsin, a scos în mod deliberat din frigider mai mult de 500 de doze de vaccin Moderna, care au trebuiat ulterior să fie aruncate, pentru depozitare necorespunzătoare. Săptămâna trecută, acesta, care a pledat vinovat, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Steven R. Brandenburg, 46 de ani, a fost de asemenea condamnat la plata a 83.800 dolari despăgubiri către spitalul în care lucra.

Bărbatul a fost de acord să pledeze vinovat la două capete de acuzare pentru tentativa de a altera produse de consum, neluând în considerare riscul ca o altă persoană să se afle în pericol de moarte sau de vătămare corporală. Documentele instanţei au arătat că bărbatul a scos în mod intenţionat o cutie de doze de vaccin anti-COVID-19 dintr-o unitate frigorifică a spitalului în timpul unor schimbări de ture, în cursul nopţii. El era sceptic cu privire la eficacitatea vaccinurilor în general – mai ales faţă de vaccinul Moderna.

Citeşte şi România refuză dozele de vaccin antiCOVID! Ţara noastră a cerut furnizorilor cu 4,5 milioane mai puţine seruri decât trebuiau să ajungă în iunie: Există riscul să expire!


loading...