Eroare medicală uriaşă. Un rinichi a fost transplantat pacientului greşit

Un spital din Ohio a transplantat accidental un rinichi unui pacient care nu avea nevoie de el, pacientul care avea nevoie de rinichi fiind, astfel, obligat să mai aştepte intervenţia chirurgicală salvatoare.

14 iul. 2021, 22:28
Eroare medicală uriaşă. Un rinichi a fost transplantat pacientului greşit

Eroare medicală. Două cadre medicale, considerate principalele vinovate de eroare, au fost concediate. Oficialii spitalului și-au cerut scuze public pentru eroare, spunând că intenționează să lanseze o investigație cu privire la modul în care rinichiul a ajuns în corpul persoanei greșite, potrivit metro.co.uk

Eroare medicală uriaşă. Rinichi transplantat pacientului greşit

Dintr-o coincidenţă fericită, persoana care a primit greșit rinichiul s-a întâmplat să fie compatibilă cu organul donat. Cu toate acestea, celuilalt pacient care ar fi trebuit să i se transplanteze rinichiul i s-a amânat operaţia.

Citeste si Primul transplant de organe din acest an de la un copil. Părinții unei fete de 13 ani, care s-a sinucis, au decis să salveze viața a altor doi copii

Ne-am cerut cele mai sincere scuze acestor pacienți și familiilor lor. Recunoaștem că au avut încredere în noi să îi îngrijim. Situația este pe deplin incompatibilă cu angajamentul nostru de a ajuta pacienții să-şi regăsească sănătatea și să se bucure de viaţă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Ohio.

Conform înregistrărilor, spitalul a efectuat 95 de transplanturi de rinichi anul acesta și 194 în 2020.

Spitalul universitar nu a precizat când îşi va primi rinichiul pacientul „păgubit”.

Citeste si Românii s-au apucat de un nou business. Și-au scos organele la vânzare pe internet: „Sunt perfect sănătos, am nevoie urgentă de bani şi vând un rinichi”