Românii s-au apucat de un nou business. Și-au scos organele la vânzare pe internet: „Sunt perfect sănătos, am nevoie urgentă de bani şi vând un rinichi”

Românii au adoptat o nouă metodă de a face bani. Persoane perfect sănătoase sunt dispuse să-și riște viață pentru un câștig financiar de aceea și-au pus organele la vânzare pe internet

13 iul. 2021, 11:42

Românii

au fost dintotdeaun întreprinzători, iar în această perioadă, care urmează unei crize economice generate de pandemie, unii sunt dispuși să-și riște și viața pentru a ieși din impasul financiar. Pe internet există mai multe anunțuri în care cetățenii și-au pus la vânzare organele. Autoritățile se află în alertă, iar medicii atrag atenția că transplantul de organe se face doar în instituțiile specializate.

„Sunt perfect sănătos, am nevoie urgentă de bani şi vând un rinichi.”, sună anunțul unui donator. Acesta a declarat că are urgentă nevoie de bani, deoarece stă cu chirie și nu-i ajung banii. El mai spune că preferă ca tranzacția să se facă „cu toți banii jos” și nu în rate.

„Eu după ce îmi dau rinichiul nu-mi pot lua viaţa în rate, pentru că nu se ştie dacă îi mai iau sau nu, nu pot să am încrederea asta. M-am gândit şi asta este singura soluţie prin care pot să-mi iau o locuinţă, să scap de stresul ăsta foarte mare, pentru că am un copil, am o soţie şi nu-mi ajung în niciun fel, cu nimic.” a declarat donatorul pentru Antena 3.

Un alt anunț, găsit pe internet pentru vânzare de organe, aparține unei mame disperate în vârstă de 23 de ani, cu doi copii, care este dispusă să-și vândă un rinichi.

„23 de ani, mamă a doi copii. Sănătoasă fără vicii, fără boli în trecut, donez urgent rinichi. Ofer și cer seriozitate maximă.” spune femeia în anunț.

O altă ofertă aparține în mod șocant unui tânăr de doar 18 ani, care este dispus să-și comercializeze organele din cauza nevoilor financiare urgente.

„Donez rinichi, sunt funător, nu consum alcool am 18 ani și am mare nevoie de bani, rog seriozitate.”, afirmă băiatul în anunțul postat.

Românii fac business din transplantul propriilor organe. Avertismentul autorităților

Potrivit specialiștilor în transplantologie, trasnplantul de organe se face doar în anumite condiții, iar legislația României, cu privire la acest aspect, este una foarte dură.

„La momentul de faţă avem o legislaţie foarte dură referitor la validarea acestor cupluri de donator-receptor, de către comisia de etică a centrului, tocmai pentru a exclude acest tip de relaţie mediată pecuniar.”, a precizat medicul Radu Zamfir.

Autorităţile sunt în alertă cu privire la acest subiect.

„Într-adevăr au apărut pe platforme online anunţuri postate cu vânzare de organe dar ce este important este că în România nu a fost înregistrat niciun caz. Aceste anunţuri sunt doar o nouă metodă de înşelăciune. Persoanele care postează şi sunt căutate de către oameni solicită o sumă de bani anterior aşa-zisului transfer al organului iar după aceea dispar.”, a declarat Gerogian Drăgan, purtator de cuvant al IGPR.


loading...
Partenerii noștri