Erou la 13 ani: Un adolescent american şi-a salvat colegii după ce şoferul autobuzului a leşinat

Un băiat din Milton, Statele Unite, şi-a salvat colegii conducând autobuzul de şcoală după ce şoferul şi-a pierdut cunoştinţa. Cu un curaj ieşit din comun, copilul a pus mâna pe volan şi a scos autobuzul de pe şosea.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 06:43
Erou la 13 ani: Un adolescent american şi-a salvat colegii după ce şoferul autobuzului a leşinat

În imaginile surprinse de camera de supraveghere se vede cum băiatul de 13 ani sare din scaun când observă că şoferul a leşinat. Băiatul fuge şi prinde volanul, conducând autobuzul de şcoală în afara şoselei şi parcându-l pe marginea drumului.

Viteza de reacţie a adolescentului a dus astfel la evitarea unei tragedii. În autobuz erau cel puţin 15 elevi.

„Toată lumea mă întreba ce s-a întâmplat. Uite, e un autobuz acolo. Ce-ai făcut, Jeremy? Şi eu le spuneam că am condus autobuzul în afara şoselei. Toată lumea era foarte încântată de fapta mea”, a spus Jeremz Wuitschick.

Imediat după ce autobuzul a fost oprit, un profesor care se afla în zonă a urcat în autobuz şi a încercat să-l resusciteze pe şofer. Poliţia şi paramedicii au fost chemaţi la faţa locului.

Şoferul de autobuz a fost dus la spital. Starea lui este încă necunoscută. Băiatul de 13 ani vrea acum să înveţe cum să acorde primul ajutor în caz că se va mai confrunta cu o asemenea situaţie.