Erupţia dentară: Remedii testate pentru calmarea gingiilor dureroase

In cazul in care ai asteptat cu nerabdare aparitia primului dinte al bebelusului, te vei bucura sa vezi o perla alba care isi face loc din gingiile micutului. Insa, pentru copilul tau, aparitia dintisorilor va fi un motiv de durere.

22 mai 2016, 06:06
Erupţia dentară: Remedii testate pentru calmarea gingiilor dureroase

Aparitia dintilor pare sa ii deranjeze pe unii micuti mai mult decat pe altii, dar, pentru cei mai multi, durerea se intensifica noaptea si in timpul alaptarii. Iata cateva metode testate de parinti pe care le poti folosi si tu ca sa-i alini durerea puiul tau.

1. Inele speciale pentru ros

Lasa-l sa roada un inel special din plastic! Bebelusii vor roade aproape orice, mai ales cand le apar dintisorii, pentru ca asta le calmeaza gingiile. Dar nu toti micutii sunt fani ai inelelor de ros. Unii prefera jucarii moi si pliabile, in vreme ce altora le plac jucariile mai tari. Indiferent de textura sau de materialul din care sunt facute – plastic, lemn, panza – aceste jucarii au rolul de a diminua durerile asociate cu eruptia dentara.

2. Masajul gingiilor

Ca sa ii reduci disconfortul, incearca sa ii masezi micutului gingiile. Important este sa faci masajul cu propriile lui degetele – nu este indicat sa ii masezi gingiile cu degetele tale, deoarece s-ar putea sa-i provoci o durere mai mare. Spala-i o manuta bine si apoi maseaza-i ferm gingiile cu degetelele curate.

Citeste continuarea SFATULPARINTILOR. RO


loading...
Partenerii noștri