Escrocii români, demascaţi de jurnaliştii din Praga. Pretindeau că sunt surzi şi că strâng bani pentru copiii cu probleme VIDEO

Escrocii români din Praga au fost prinşi cu mâţa în sac de jurnaliştii cehi. Românii pretindeau că strâng bani pentru copiii cu probleme în momentul în care au fost demascaţi. 

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 12:09
Escrocii români, demascaţi de jurnaliştii din Praga. Pretindeau că sunt surzi şi că strâng bani pentru copiii cu probleme VIDEO

Românii cereau bani trecătorilor din Praga, pretinzând că sunt surzi. Pentru a fi mai credibili, aceştia se făceau că trec într-un tabel numele donatorilor, orașele de unde vin, sumele și chiar îi puneau să semneze, potrivit digi24. 

Când au fost prinși cu mâța în sac, românii nu au reacționat prea bine. Iată schimbul de replici dintre escrocii români şi jurnaliştii cehi:

– Nu mă filma!

– Ba da, te vom filma.

– Ba nu, du-te dracu!

– Pretinzi că ești surd.

– Nu e adevărat.

– Ba da, scrie chiar acolo. Uite, scrie chiar acolo.

– Ești nebun?

Atunci când jurnaliștii le-au cerut hârtiile pe baza cărora trecătorii erau înșelați, spiritele s-au încins.

– Nu atinge camera!

– De ce mă atingi? Ce vrei?

– Hârtia.

– Nu e nimic aici, nimic.

– Ai pus-o în buzunar.

– N-am nimic, bă!

– E acolo, doar dă-mi hârtia!

Până la urmă, urmărirea de pe străzile Pragăi a dat rezultate. Enervat de perseverența ziaristului ceh, individul a aruncat hârtia cu tabelul în care trecea sumele de bani donate de oameni pentru copiii cu dizabilități. Bani care au ajuns, desigur, în propriile buzunare.

– Ai hârtia în buzunar! Uite, e chiar acolo! Perfect!

– Nu mă atinge!

– Așadar, aceasta e hârtia pe care nu o aveai? Ai adunat de la oameni o mie, două mii…patru mii de coroane (150 de euro, n.red.).

– Ce vrei de la mine? Ce vrei? Ești polițist?

– Nu, nu sunt.

– Ești jurnalist?

– Da.

– Nenorocitule!

Întreaga operațiune de demascare a înșelătoriei a fost postată pe YouTube de jurnalistul ceh care i-a prins pe escrocii români din Praga.