Este doliu în lumea muzicii. O cântăreaţă cunoscută s-a stins din viaţă. Melodiile ei au făcut furori printre fani

Lumea artiştilor este mai pustie după ce cunoscuta interpretă Sarah Dash a murit la vârsta de 76 de ani.

24 sept. 2021, 12:31
Este doliu în lumea muzicii. O cântăreaţă cunoscută s-a stins din viaţă. Melodiile ei au făcut furori printre fani

Este doliu în lumea muzicii. Cântăreața era membră a grupului Labelle, cunoscut pentru melodia „Lady Marmelade”. Potrivit primelor informaţii, cauza exactă a decesului nu a fost făcută publică, dar era cunoscut faptul că artista se confrunta cu mai multe probleme de sănătate.

Este doliu în lumea muzicii. O cântăreaţa cunoscută s-a stins din viaţă. Melodiile ei au făcut furori printre fani

Sarah Dash a înregistrat şi a fost alături de nume renumite din industria muzicală, printre care The Rolling Stones, Keith Richards, Stevie Wonder, Laura Nyro, Alice Cooper, The O’Jays, Wilson Pickett şi Bo Diddley.

Născută în Trenton, fiind fiica unui pastor, Dash a început să cânte muzică gospel. După ce s-a mutat la Philadelphia în anii ’60, aceasta le-a cunoscut pe Patti LaBelle, Cindy Birdsong și Nona Hendryx, iar cvartetul a format în curând Bluebelles, care mai târziu va deveni Patti LaBelle și Bluebelles. În 1967, Birdsong a părăsit grupul pentru a se alătura Supremelor, iar trio-ul și-a schimbat numele în Labelle.

Citeşte şi: Lumea artistică din România este în doliu. Un mare cântăreț de muzică populară s-a stins din viață: „Ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de Ion Dolănescu”
 

Primul ei albul a fost lansat în 1971, urmat de „Moon Shadow”, în 1972. Succesul a fost asigurat de trei dintre albumele ei „Nightbirds”, „Phoenix” şi „Chameleon”, care au. Piesa „Lady Marmelade”, single inclus pe „Nightbirds”, a fost cea care i-a adus cele mai mari reușite și a făcut-o celebră în lumea întreagă.

Celebra artistă a făcut parte și din show-uri de tip one-woman ca „Dash of Diva” şi „Sarah: One Woman”. În 2008, grupul s-a reunit din nou pentru a lansa un album, „Back to Now”, produs de Lenny Kravitz şi Wyclef Jean, între alţii.

Sarah Dash a fost recunoscută și inclusă în multe proiecte. Cel mai important a fost că a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în 2003 şi a fost Music Ambassador al Trenton.

Citeşte şi: Matilda Pascal Cojocărița e în doliu. Cântăreața este răvășită de durere: Soarta a fost crudă și ne-a despărțit pentru totdeauna!