Este doliu în Uniunea Scriitorilor! A murit o mare personalitate a României

Teodor Moldovan, cunoscut ca Teo Moldovan (pseudonim Teo Banal), s-a stins din viaţă la nici 68 de ani, chiar înaintea Sărbătorilor Pascale.

27 apr. 2022, 16:24
Este doliu în Uniunea Scriitorilor! A murit o mare personalitate a României
Este doliu în Uniunea Scriitorilor!

Este doliu în Uniunea Scriitorilor! Scriitorul Teodor Moldovan s-a stins din viaţă sâmbătă, 23 aprilie, la vârsta de 68 de ani.

Este doliu în Uniunea Scriitorilor! A murit o mare personalitate a României

Teodor Moldovan s-a născut în satul Jac, comuna Creaca, județul Sălaj, dar de mai mulți ani a locuit în Baia Mare. În anul 1981, a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca. A urmat apoi, cursurile postuniversitare de la Timișoara, pe care le-a absolvit chiar înainte de Revoluţie. În anul 1996, la Viena, a obţinut o diplomă în management. A fost prozator şi poet. De-a lungul anilor a publicat mai multe cărţi, precum „Rătăciții”, „Destine triste”, „Fix-Pix, Loneliza și Adio Monali” sau „Obsesii lirice”. Ultima carte a fost publicată în anul 2018, este vorba de „!Puzzle… în toate sensurile”! – o carte publicată în trei volume.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Unul dintre apropiaţii Patriarhului Daniel a murit la 62 de ani

Moartea sa a fost regretată atât de familie, prieteni şi cunoscuţi, cât şi de Uniunea Scriitorilor din România şi comunităţile din locurile în care a trăit, Baia Mare şi Jac: „Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu tristețe încetarea din viață a scriitorului Teo Moldovan. Odihnească-se în pace!”.

Doliu în lumea medicală. A murit unul dintre cei mai mari doctori ai României