Este haos în toată lumea. Peste 6.000 de zboruri au fost anulate din cauza variantei Omicron!

Haos pe aeroporturile din toată lumea. În weekendul de Crăciun au fost anulate de companiile aeriene peste 6.000 de zboruri, iar alte mii au avut întârzieri.

26 dec. 2021, 17:44
Este haos în toată lumea. Peste 6.000 de zboruri au fost anulate din cauza variantei Omicron!

Peste 6.000 de zboruri au fost anulate din cauza variantei Omicron! În seara Crăciunului se înregistrau peste 2.650 de zboruri anulate – inclusiv 940 de legături internaţionale, dar şi interne, cu Statele Unite.

Este haos în toată lumea. Peste 6.000 de zboruri au fost anulate din cauza variantei Omicron!

În ajunul Crăciunului, aproximativ 2.400 de anulări şi aproape 11.000 de întârzieri se înregistrau, potrivit aceleiaţi surse, care înregistra peste 900 de anulări duminică.

Piloţi, însoţitori de bord şi alţi membri ai echipajului au fost plasaţi în carantină după ce au fost expuşi covid-19, ceea ce a obligat companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri.

 

Potrivit Flightaware, United Airlines a anulat aproximativ 439 de zboruri vineri şi sâmbătă, rerezentând 10% dintre zborurile preogramte.

”Vârful de cazuri de omicron din întreaga ţară de săptămâna aceasta a avut un impact direct asupra echipajelor noastre şi persoanelor care ne gestionează operaţiunile”, a anunţat compania americană, care dă asigurări că depune eforturi să găsească soluţii pentru pasagerii afectaţi.

Delta Air Lines a anulat peste 300 de zborurisâmbătă, iar 170 cu o zi înainte, potrivit Flightaware, invocând atât omicron, cât şi, punctul, condiţii meteorologice nefavorabile.

”Echipele Delta şi-au epuizat toate opţiunle şi resursele” înante să ajungă la aceste anulări, subliniază compania aeriană.

Citește și: Evusheld, o combinație de anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită, își păstrează activitatea neutralizanta împotriva variantei Omicron, arată studiile desfășurate de universitățile Oxford și Washington
Peste zece zboruri ale companiei Alaska Airlines, ai cărei angajaţi au annţat că ”au fost expuşi potenţial virusului” şi a fost necesar să se plaseze în carantină, au fost, totodată, anulate.

Companiile aeriene chineze se află la originea celui mai mare număr de anulări de zboruri.

China Eastern a suprimat aproximativ 540 de zboruri – peste un sfert din planul său de zbor -, iar Air China a anulat 267 de zboruri, reprezentând tot un sfert din plecările prevăzute.

Aceste anulări perturbă o voinţă a unei reluări, anul acesta, a deplasărilor de Crăciun, după un Crăciun în 2020 lovit în plin de pandemia covid-19.

Citește și: Vești bune despre evoluția pandemiei. Infectarea cu varianta Omicron, risc de spitalizare mai scăzut decât tulpina Delta. Avertismentul oamenilor de știință


loading...
Partenerii noștri