Este sau nu aerul din maşină cancerigen? Află ce spun specialiştii

Te-ai gândit vreodată că aerul din maşina ta este cancerigen din pricina emanaţiilor de benzen? Ţi-ai aerisit vreodată maşina înainte de a porni la drum? De câte ori ai pornit aerul condiţionat imediat ce ai urcat în maşină? Iată ce spun specialiştii în legătură cu aceste întrebări.

21 apr. 2014, 19:22
Este sau nu aerul din maşină cancerigen? Află ce spun specialiştii

Tabloul de bord al masinii, scaunele, conductele aerului conditionat, de altfel, mai toate obiectele din interiorul automobilului sunt din material plastic. Unii specialisti afirma faptul ca, expuse la caldura de la lumina soarelui, acestea incep sa emita benzen, o toxina care cauzeaza cancer.

Nu dai importanta la mirosul de plastic incins din masina ta, pentru ca te grabesti… Benzenul cauzeaza cancer la oase, anemie si reduce celulele albe din sange. Expunerea prelungita la benzen poate provoca leucemie si creste riscul unor forme de cancer. Acesta poate provoca, de asemenea, avorturi spontane la femeile gravide.

O masina parcata, intr-un spatiu interior, cu ferestrele inchise, va contine 400-800 mg de benzen – de 8 ori nivelul acceptabil. Daca masina este parcata in aer liber in soare, nivelul de benzen poate ajunge pana la 2000-4000 mg, de 40 de ori peste nivelul acceptabil.

De aceea specialistii recomanda sa deschizi ferestrele automobilului si sa astepti cateva minute inainte de a patrunde in interior si inainte de a porni aerul conditionat. Exista insa si alte pareri care contrazic supozitiile de mai sus.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Veste bună pentru românii cu BOLI RARE. Vezi ce anunţ a făcut ministrul Sănătăţii