„Esteticianul vedetelor” operează, deşi a fost exclus din Colegiul Medicilor

Medicul Kasem Abu Bakr, supranumit şi "prinţul silicoanelor" operează, deşi a fost exclus de Colegiul medicilor, fiind judecat pentru uciderea unei paciente. Potrivit Spynews, "esteticianul vedetelor" poate opera în voie pentru că a contestat decizia Colegiului Medicilor, iar soluţionarea acesteia nu are un termen limită stabilit de lege.

03 mai 2014, 10:54
„Esteticianul vedetelor” operează, deşi a fost exclus din Colegiul Medicilor

Renumitul medic de origine iordaniană, Kasem Abu Bakr şi-a pierdut dreptul de liberă practică când a fost acuzat că şi-a ucis o pacientă. Chiar şi aşa, esteticianul operează în continuare.

„Ancheta disciplinară nu este o anchetă publică, iar persoanele care au calitate de parte în dosar sunt strict delimitate de lege. (…) Referitor la termenul legal de soluţionare al contestaţiei, precizăm că nu există un termen limită stabilit de lege”, a declarat vicepreşedintele Colegiului Medicilor, dr. Gheorghe Borcean.

Citeşte şi Kasem Abu Bakr, esteticianul vedetelor autohtone, oferă sfaturi femeilor pentru a scăpa de bisturiu VIDEO

Altfel spus, contestaţia depusă de medic în vara lui 2013 îi oferă acestuia posibilitatea de a opera până când cei de la Colegiul Medicilor iau o decizie în acest caz: şi anume de a accepta sau de a respinge contestaţia.

În ciuda acuzaţiilor, medicul a susţinut întotdeauna că este nevinovat.

Mai mult decât atât, potrivit Spynews, deşi acum amână o decizie în cazul medicului Kasem, anul trecut, reprezentanţii Colegiul Medicilor erau foarte fermi. „Comisia de Disciplină (…) constată că medicul şi-a depăşit competenţa prin operaţia efectuată. (…) A efectuat o procedură chirurgicală cu risc pentru care nu avea pregătirea profesională necesară.”, concluzionau, la acea vreme, cei trei profesori care au judecat cazul.

Medicul Kasem nu este la prima problemă cu justiţia. Esteticianul a fost anchetat pentru evaziune fiscală şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Kasem a fost bănuit că ar fi pus silicoane la negru unui număr impresionant de femei: aproape 150 de paciente şi-ar fi operat sânii la clinica lui fără să fi primit chitanţă. S-a speculat că fiecare dintre ele ar fi plătit cel puţin 4500 de euro pentru intervenţie.

Citeşte şi O pacientă a medicului vedetelor: Mi s-au infectat sânii. M-a pus să plătesc TVA dacă vreau factură