Eşti predispus să faci hipertensiune?

E posibil să suferi de hipertensiune fără să știi, de aceea este important să cunoști factorii de risc ai acestei afecțiuni și să afli care sunt aceia care se aplică în cazul tău.

30 aug. 2017, 07:30
Eşti predispus să faci hipertensiune?
Creșterea în greutate
 
Unul dintre factorii de risc de care trebuie să ții cont este îngrășarea.
Excesul de grăsimi afecteză buna funcționare a inimii și a sistemului circulator, punând presiune pe aceastea, ceea ce poate duce la instalarea hipertensiunii.
Din fericire, în cele mai multe cazuri, slăbirea aduce cu sine și o normalizare a tensiunii arteriale.

Dieta bogată în grăsimi, zahăr, sodiu
 
Șansele de a suferi de hipertensiune sunt crescute și în cazul în care ai o dietă nesănătoasă.
Schimbarea acesteia îți aduce și valori mai bune ale tensiunii ateriale. Așadar, evită dulciurile, alimentele sărate sau foarte grase, care îți aduc și un aport caloric mare. Dacă nu reușești să le ocolești, redu cantitatea.

Faci mișcare rareori
Orice tip de mișcare îți îmbunătățește starea de sănătate generală. Sedentarismul însă îți crește riscul de a suferi de hipertensiune.

Specialiștii recomandă pentru reducerea tensiunii arteriale 2 ore și jumătate de exerciții fizice de intensitate moderată sau o oră și un sfert de exerciții fizice intense pe săptămână.

Suferi de stres cronic
 
Stresul poate crește tensiunea arterială temporar.
Nu ar fi o problemă dacă acest lucru se petrece pe o perioadă scurtă de timp, dar atunci când îți faci griji tot timpul, sunt afectate vasele de sânge. De aceea, stresul cronic se numără printre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare.
 
Află ce alimente sunt interzise când suferi de hipertensiune AICI