Esti un om pesimist? Află ce ţi se poate întâmpla neplăcut

Gândirea pozitivă înseamnă mult în viaţă, în timp ce pesimismul îţi poate atrage o mulţime de energii negative şi întâmplări neplăcute.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 19:59
Esti un om pesimist? Află ce ţi se poate întâmpla neplăcut

Când vezi viaţa în negru, este greu să avansezi, să-ţi faci planuri, să găseşti rezolvările problemelor. Iar lucrurile par să se agraveze pe zi ce trece şi problemele se ţin scai de tine.

Pesimismul te ţine pe loc

În general, pesimistul se gândeşte la viitor în tonuri de negru sau – în cel mai bun caz – un gri închis. Indiferent ce ar face, gânduri negative îi vin iar şi iar în minte. Mai mult decât atât, pesimistul îşi plânge de milă. În loc să găsească o modalitate prin care să treacă peste diverse situaţii, să rezolve probleme, el se plânge – uneori chiar înainte de a se apuca de treabă – că n-are noroc, că lui nu-i iese nimic, că n-are sens să se agite pentru că, oricum, mai mult ca sigur, n-o să rezolve. Această atitudine negativistă nu face altceva decât să limiteze orizonturile, să blocheze respectiva persoană astfel încât aceasta să treaca de multe ori pe lângă soluţie fără ca măcar s-o observe, fiind prea ocupat să se gândească la relele ce vor urma sau să-şi plângă de milă. Cu alte cuvinte, pesimismul te ţine pe loc, te opreşte din evoluţie, nu-ţi dă voie să te dezvolţi (atât ca om, cât şi în carieră).

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro