Etapă neagră pentru favorite. Steaua a luat bătaie la Târgu Mureş

Niciuna dintre primele şase formaţii ale Ligii I nu a reuşit să câştige meciurile jucate în etapa a 22-a a Ligii I.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 21:35
Etapă neagră pentru favorite. Steaua a luat bătaie la Târgu Mureş

Etapa a 22-a a Ligii I a fost cu ghinion pentru candidatele la titlu. Niciuna dintre primele şase formaţii din clasament nu a reuşit să câştige, iar trei dintre ele au pierdut chiar toate punctele puse în joc. Dealtfel, toate favoritele care au evoluat joi seara au fost înfrânte, ultima dintre ele Steaua, care s-a înclinat la Târgu Mureş, scor 0-1.

După patru victorii consecutive, Steaua nu a reuşit să profite de paşii greşiţi ai rivalelor şi rămâne pe locul 4, la şase puncte în spatele liderului CFR Cluj. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 13, de veteranul Robert Ilyes, care a reluat în plasă o respingere greşită a lui Tătăruşanu. Steaua nu şi-a revenit şi abia în minutul 37 a pus în pericol poarta apărată de Albuţ, dar goalkeeper-ul gazdelor a respins şutul lui Bourceanu, de la 30 de metri.

În repriza secundă roş-albaştrii au fost ceva mai activi, însă nu au reuşit să schimbe şi tabela. Albuţ a fost providenţial la execuţiile lui Cristi Tănase (min. 60) şi Chipciu (min. 63), dar şi gazdele se puteau distanţa, dacă Tătăruşanu nu ar fi apărat în situaţie de unu-la-unu cu Astafei (min. 72).

A rămas 1-0 până la final, iar târg-mureşenii au obţinut prima lor victorie după şase etape şi au urcat pe locul 15 în clasament. De remarcat că în acest meci a redebutat pe banca ardelenilor Ioan Ovidiu Sabău.

În celelalte partide ale zilei de joi, Rapid a pierdut acasă cu Ceahlăul (scor 1-2), iar FC Vaslui s-a înclinat tot pe teren propriu, în faţa Braşovului (scor 0-1). Miercuri, liderl CFR Cluj a remizat la Sportul Studenţesc (1-1), iar Oţelul şi Dinamo au încheiat nedecis, scor 1-1.