Eugen Nicolăescu: PSD dacă dorea să crească salariile a avut trei ani cât a guvernat singur

Liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că, dacă PSD dorea să crească salariile, putea să o facă timp de trei ani cât a guvernat singur și nu în prag de alegeri.

07 nov. 2016, 18:09
Eugen Nicolăescu: PSD dacă dorea să crească salariile a avut trei ani cât a guvernat singur

„Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților nu a participat astăzi la dezbaterea și la votul final pentru că noi am avut în vedere mai multe lucruri. Primul și cel mai important este că atunci când vorbim de creșteri salariale trebuie să vorbim de creșteri salariale pe care România le poate face, care pot fi sustenabile și care, evident, nu sunt legate de ciclul electoral. PSD, dacă dorea să crească salariile, dacă dorea să facă ordine și dacă dorea să asigure echitate în sistemul salarial, a avut trei ani cât au guvernat singuri. După aceea, a avut posibilitatea să facă o lege nouă a salarizării unitare. Nu a făcut nimic din toate acestea. Acum, în prag de alegeri, PSD, conform mentalității ultracunoscute, că totdeauna la alegeri trebuie să dai ceva, să oferi ceva, să dai pomană, asta au făcut acum. Sunt foarte trist și foarte necăjit de faptul că sindicatele s-au lăsat politizate în acest joc al anumitor creșteri salariale”, a spus Eugen Nicolăescu, după votul final din plenul Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Nicolăescu a adăugat că parlamentarii au o serie de constrângeri legale care nu le permit să majoreze salarii cu șase luni înainte de alegeri, iar Constituția spune că nu pot fi prevăzute cheltuieli în bugetul țării fără indicarea sursei de finanțare.

„Probabil că această legislație care s-a adoptat astăzi nu se va aplica niciodată, pentru că nu există condițiile tehnice, bugetare și fiscale necesare. Astăzi am vrut să lăsăm PSD să își asume că minte populația. Dacă noi am fi fost alături de ei, am fi fost părtași. Am studiat cu juriștii noștri posibilitatea contestării acestui proiect la CCR”, a precizat liderul liberal.

La rândul său, deputatul PNL Mihai Voicu a spus că personalul tehnic de la grup verifică dacă la ședința de plen a fost cvorum. „Vă propun să facem împreună un exercițiu. După părerea conducerii PSD a Camerei a fost cvorum, după părerea multora, nu. Cred că mărturiile video ne pot ajuta să ne lămurim dacă real a fost cvorum sau nu. În acest moment personalul tehnic de la grupul parlamentar verifică aceste imagini. O să vă comunicăm în momentul în care avem o concluzie”, a spus Voicu.