Eugen Teodorovici dă în judecată PSD după SCANDALUL din Comitetul Executiv: „Unde e şobolanul partidului?”

Fostul președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, nu se împacă cu decizia CEX de a-i desființa funcția. În cadrul CEX, mai mulți vicepreședinți și-au dat demisia și astfel s-a dizolvat Biroul Permanent, ceea ce înseamnă că s-a desființat și funcția de președinte executiv, ocupată de Tedorovici.

27 nov. 2019, 07:03
Eugen Teodorovici dă în judecată PSD după SCANDALUL din Comitetul Executiv: „Unde e şobolanul partidului?”

Eugen Teodorovici consideră că noii lideri ai partidului n-au procedat corect, pentru că el a fost ales președinte executiv în cadrul unui Congres și ar fi trebuit să piardă funcția tot la Congres. Pe cale de consecință, Teodorovici acționează PSD în instanță și contestă deciziile politice.

Eugen Teodorovici a fost doar 5 luni de zile președinte executiv al PSD! Pentru că nu a vrut să demisioneze, lui Teodorovici i s-a desființat funcția, în Comitetul Executiv de marți seara.

Marcel Ciolacu: Este momentul unei resetări a partidului. Nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii

La jumătate de oră după conferința de presă la care au vorbit Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu, noul președinte interimar, și Paul Stănescu, noul secretar general, Eugen Teodorovici, care nu a participat, a ieșit dintr-un birou și a chemat-o pe Dăncilă la el. Fostul premier era în alt birou, când Teodorovici, cu un trabuc în mână, a început să strige la ea: „Unde e șobolanul partidului, unde e Fifor?”. Dăncilă a ridicat din umeri și a spus că nu știe nimic despre Mihai Fifor, fostul secretar general al partidului.

”Vorbește la o televiziune, prin telefon, și spune că mi-am dat demisia. Vreau să văd în ce cameră e, să mă duc după el ca să spun că nu mi-am dat nicio demisie.”, a continuat Teodorovici.

Eugen Teodorovici este categoric: Nu demisionez. I-am spus lui Ciolacu că Dăncilă nu merită să iasă pe uşa din dos

După ce Eugen Teodorovici a cerut o corectură și anume să nu se mai susțină că a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD, pentru că nu a făcut acest lucru, Mihai Fifor a lămurit situația:  ”Eugen – n.r. Eugen Teodorovici- nu a demisionat, dar Biroul Permanent al partidului dizolvându-se prin demisiile celorlalți colegi, tehnic, BPN al PSD a încetat să funcționeze și, prin efectul acestei chestiuni, practic, și Eugen Teodorovici a pierdut această funcție de președinte executiv”. 

Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu este preşedinte interimar,. Dăncilă a declarat că a înţeles opinia colegilor şi că este necesară o resetare a partidului. Ea i-a dat cuvântul lui Marcel Ciolacu care a precizat că toată lumea a avut ocazia să îşi spună punctul de vedere, a anunţat că Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei şi a anunţat noua formulă de conducere. Întrebat ce îl recomandă pentru a conduce partidului, Ciolacu a menţionat faptul că este preşedintele Camerei, dar că mai are şi alte calităţi. El a mai spus că perioada în care PSD era condus de un tătuc s-a încheiat,iar acum este condus de o echipă.