Eugen Teodorovici îl atacă pe Ciolacu şi conducerea PSD: „Parcă se ascund de noi. Fiecare partid are uscături”

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor, critică într-o postare pe Facebook PNL-ul, pe preşedintele ţării, precum şi partidul din care face parte, explicând că s-a aşteptat „de prea multe ori” ca liderii PSD să îl sancţioneze pe preşedintele Klaus Iohannis pentru „abuzurile comise prin încălcarea Constituţiei”.

19 mai 2020, 05:19
Eugen Teodorovici îl atacă pe Ciolacu şi conducerea PSD: „Parcă se ascund de noi. Fiecare partid are uscături”

Eugen Teodorovici spune că România are nevoie de lideri, criticând, pe rând, PNL şi pe preşedintele Klaus Iohannis, dar şi conducere propriului partid.

Şansa României este să fie condusă de LIDERI‼️

Oare mai avem această şansă? Cu siguranţă România ar fi mai puternică şi mai prosperă dacă cei care îi conduc destinele ar fi cu adevărat … LIDERI!

Şi da, România ar putea fi condusă de LIDERI, dacă în cele mai importante funcţii şi demnităţi publice, precum cea de preşedinte al ţării, de prim-ministru şi ministri, de preşedinţi ai celor două camere ale Parlamentului, preşedinţi de partide parlamentare, parlamentari, şefi ai serviciilor speciale, aleşi locali şi multe altele, ar fi propuşi, aleşi sau numiţi oameni care simt, gândesc şi acţionează „româneşte”‼️

Oare câţi dintre cei care au depus jurământul de credinţă la învestirea într-o funcţie publică îi înţeleg semnificaţia şi în spirit, nu numai în formă? Oare câţi dintre aceştia îşi mai amintesc ce au jurat, oare câţi dintre ei conştientizează măcar faptul că au depus acest jurământ, în primul rând, în faţa poporului român? Şi au jurat pe Biblie şi Constituţia acestei ţări‼️”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Citeşte şi Marcel Ciolacu şi Victor Ponta pot fi amendaţi pentru că nu au purtat mască în Parlament. „Se consideră deasupra legii”

Nici conducerea PSD-ului nu a scăpat de criticile sale, fiind acuzată că nu a avut curajul să-l sancţioneze pe preşedintele Klaus Iohannis atunci când acesta ar fi încălcat Constituţia. „Am avut aşteptări inclusiv de la actuala conducere a partidul al cărui membru sunt, de multe ori (de prea multe ori!), la fel ca mulţi, foarte mulţi alţi cetăţeni români, indiferent de naţionalitate, culoare politică, apartenenţă la un grup minoritar de orice natură, care şi-au pus speranţele într-o reprezentare reală în momentele dificile din partea celui mai important partid politic al prezentului istoric din România. Aceşti „lideri” nu au avut curajul de a sancţiona nici măcar abuzurile comise prin încălcarea Constituţiei de către preşedintele României, care erau de natură să favorizeze vădit o anumită parte a scenei politice româneşti. Nu-i vorbă, că nici reprezentanţii celorlalte partide, care au neruşinarea de se numi pe ei înşişi continuatori ai ilustrului Ion I.C. Brătianu, nu s-au înghesuit în a-şi asuma curajul adoptării unor poziţii, deşi au fost multe momente în care vocea lor ar fi trebuit să se facă auzită. Şi aş da exemplu doar ingerinţa ambasadorului SUA în problemele interne, inclusiv de natură politică, ale statului român‼️

Dar ce să vezi? Mulţi dintre „liderii” partidului meu parcă se tem, se ruşinează, se ascund de noi!

Dincolo de „uscăturile” fiecărui partid, de lucrurile mai puţin bune făcute de unii sau de alţii la un moment sau altul, ceea ce contează sunt lucrurile bune făcute pentru ţară de un partid sau altul şi, mai ales, este important ca fiecare să-şi recunoască, să-şi asume şi să evite, pe viitor, greşelile trecutului‼️

Citeşte şi Reacţia lui Marcel Ciolacu, după discursul lui Ludovic Orban din Parlament. „Tot acest Parlament vă dă jos printr-o moţiune de cenzură”

Cum, de cine şi de ce să-ţi fie teamă? De ce să te ruşinezi sa-ţi aperi şi să-ţi reprezinţi cu cinste partidul al cărui lider vrei să fii? Cum să nu conştientizezi că luptându-te pentru partid te lupţi, de fapt, şi pentru ţară? Pentru adevăraţii lideri, lupta pentru ţara însemna şi lupta pentru partid dar … nu este cazul!

Când aderarea la NATO şi la Uniunea Europeana poartă „marca” PSD, când prima preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene este asigurată ireprosabil de guvernarea social-democrată, când mediul economic din România recunoaşte că a făcut cu adevărat business în această ţară în baza măsurilor luate de social-democraţi (este adevărat, de social-democraţii cu gândire „liberală”), când ai fost singurul partid care s-a luptat şi se luptă în continuare (sper!) pentru protejarea veniturilor polulatiei şi multe, foarte multe alte lucruri bune pentru români şi România, cum să nu înţelegi, să simţi, să trăieşti, să te lupţi (cu ceilalţi!), să-i aperi, să-i protejezi, să-i reprezinţi pe cei care aşteaptă asta de la tine?

Da, am aşteptat, la fel ca mulţi alţi români, să văd o poziţie din partea clasei politice româneşti. Dar am văzut cum conducătorii partidului aflat acum la guvernare caută îngenuncheaţi să „pupe inelul” întins cu superioritate şi aroganţă de către cei a căror bunăvoinţă şi susţinere speră să o câştige.

Şi, din păcate, la Cotroceni nu am văzut un LIDER, ci doar un preşedinte exclusiv preocupat de lupta politică internă şi incapabil să ia atitudine, măcar declarativ, în faţa oricăror fapte şi acţiuni, interne sau externe, menite să aducă atingere în orice fel intereselor poporului român şi României, un preşedinte gata să-şi sacrifice cetăţenii în favoarea promovării intereselor economice ale altui stat european„, a mai scris Eugen Teodorovici.