Eugen Teodorovici, la audierea lui Florin Cîţu: „Au, mânca-ţi-aş! Îmi plac curvele, dar nu blonde”. Cum explică ministrul ieşirea VIDEO

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a avut o serie de derapaje de limbaj la audierea lui Florin Cîţu, propus ministru de Finanţe în Guvernul Orban. Nu e prima dată când Teodorovici foloseşte expresii triviale în cadru oficial. El a mai avut dispute verbale cu Florin Cîţu, căruia i-a spus "urâtule","chiparosule".

RomaniaTV.net
29 oct. 2019, 11:20
Eugen Teodorovici, la audierea lui Florin Cîţu: „Au, mânca-ţi-aş! Îmi plac curvele, dar nu blonde”. Cum explică ministrul ieşirea VIDEO

UPDATE Eugen Teodorovici a explicat ulterior că exprimarea nu a fost la adresa lui Florin Cîţu, ci a fost o „metaforă”.

„E vorba de o metaforă. Mă refeream la ultimele achiziţii făcute de PSD. Lumea se întreabă oare de ce s-au făcut astfel de achiziţii care nu ne onorează”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

Întrebat de moderator dacă este vorba de Cozmin Guşă, care a reintrat în PSD, ministrul interimar de Finanţe a menţionat că „dacă aşa îl cheamă, el este”.

„A fost o exprimare metaforică. A fost o trimitere către acest tip de politicieni. (…) Se pare că am trecut din lac în puţ. Lucrurile din partid se întâmplă fără o consultare în prealabil. Fiecare poate să se înscrie în PSD dar totuşi în astfel de situaţii o consultare prealabilă ar fi făcut bine tuturor. Viorica Dăncilă nu ştia (n.red.: de înscrierea lui Cozmin Guşă în PSD)”, a mai adăugat Teodorovici.

______

„V-am mai spus eu, cu mine s-a închis. (…) Îmi plac curvele, dar nu blonde”, a declarat Eugen Teodorovici marţi, la audiera lui Florin Cîţu în Comisia de finanţe a Parlamentului.

______

În timp ce îi explica lui Florin Cîțu ce provocări va întâmpina la Ministerul Finanțelor, un parlamentar USR i-a spus că dacă era atât de bun nu mai ajungea să fie demis.

„Dacă făceați tot ce ziceți aici, dacă erați așa de bun nu mai erați demis”, a observat un parlamentar USR.

Eugen Teodorovici: Eu demis? Tu de unde vii? De unde ești?

Parlamentar USR: De la USR.

Teodorovici: Au, mânca-ți-aș! Ia-ți-l pe Barna și duceți-vă unde se duce el, dar grămadă, chiftelele vi le fac eu!”.

_____

Eugen Teodorovici: Dle Cîțu, că sunteți hoț, știe toată lumea.

Eugen Nazare, senator PNL: Hot esti tu! Cum faci asa afirmatii?

Eugen Teodorovici: Citu are de platit pentru ultimii 3 ani de zile la Primaria Capitalei bani pentru biroul parlamentar. Are si somatie.

Dan Valceanu, deputat PNL: Asta faci ca ministru de finante?

Varujan Vosganian, deputat ALDE: Va rog foarte mult sa incetam! E mai mare rusinea!

_____

„Noroc că i-a capsat pagina, că altfel nu știa ce citește”, a spus Teodorovici când Florin Cîţu citea măsurile pe care şi le propune la minister..

Liberalii i-au cerut lui Teodorovici și președintelui de ședință să respecte procedura audierilor și să se înscrie la cuvânt. „Domnul Teodorovici trebuie să ceară cuvântul dacă vrea să vorbească”, a cerut liberalul Dan Vâlceanu. 

„Domnul Teodorovici este pleonasm, v-am mai spus”, a fost replica lui Teodorovici.

Citelte şi: Guvernul Orban, test în Parlament. Florin Cîţu, primul ministru avizat negativ în comisiile de specialitatea. Orban, prezent la audieri