Eugen Teodorovici nu votează legea carantinei. "Este picătura care a umplut paharul. Nu votați doar ca sarcină de partid"

Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020 20:42 // Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020 20:42 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anunţat că nu va vota proiectul iniţiat de Guvern privind carantinarea şi izolarea. Fostul ministrul al Finanţelor le cere senatorilor social-democraţi să nu voteze "doar ca sarcină de partid", ci astfel încât să aibă conştiinţa împăcată.

"#INSIST pentru #DREPTURILE şi #LIBERTATILE fundamentale ale românilor‼️ Președintele face abia acum apel la dialog și colaborare instituțională și politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar! Orban ține și el pasul și ne ordonă militărește să respectăm regulile, amenințându-ne cu controale și sancțiuni! Mesajul meu către guvernanți și către colegii din Parlament este că eu NU voi accepta niciodată să fiu părtaș la RESTRÂNGEREA ABUZIVĂ a unor drepturi și libertăți constituționale, justificate doar de incapacitatea guvernanților de a lua măsurile potrivite la momentul oportun!", a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa de  Facebook.

În opinia senatorului PSD, "creșterea numărului de persoane infectate este doar consecința lipsei de informare, iresponsabilității și haosului guvernamental, ce au condus la crearea unor focare ambulante prin cozi umane infernale în zonele de intrare în țară și în apropierea spitalelor, prin umilirea pacienților care aveau alte probleme de sănătate.

Şi NU votez proiectul de lege al guvernului privind carantinarea şi izolarea! Pentru că acest proiect de lege:

  • ÎNCALCĂ incontestabil drepturi şi libertăți fundamentale stabilite prin Constituția României, printre care, cel mai grav - dreptul la viață și dreptul la proprietate‼️
  • CONFISCĂ din atribuțiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total #arbitrar izolarea cetățenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea‼️

Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român și încă o dovadă a EȘECULUI "guvernului meu" pe toate planurile! În acest moment singura și cea mai bună soluție este ca acest guvern să plece de bună voie și cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilința, suferința și dezastrul produse de către acesta!

Fac apel, ca de fiecare dată, la RESPONSABILITATE‼️ Nu votați doar ca sarcină de partid, ci votați cu conștiința datoriei împlinite și responsabilității față de cei pentru care aveți datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept‼️”, a mai scris Eugen Teodorovici. 

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea infectaţilor cu COVID-19, modificat la Senat. Votul final a fost amânat pentru mâine

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantină Eugen Teodorovici izolare lege PSD senator
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H