Eugen Tomac: Oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, susţine că PNL, USR și PMP nu vor avea candidați comuni la sectoare, pentru că oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 09:11
Eugen Tomac: Oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD

„Bucureștenii trebuie să știe că, din păcate, nu vom avea candidați comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD și nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-și facă campanie. Tot ce auziți public sunt pretexte”, a scris Eugen Tomac, luni dimineață, pe Facebook.

El a precizat că, până la această oră, nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidați și liste comune împotriva PSD.

„În schimb, avem partide care și-au lansat candidații, acuzându-se reciproc. Nu pot să nu spun un alt adevăr, acela că premierul Orban mi-a împărtășit propunerea de a avea candidați comuni PNL-USR-PMP la sectoare. Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situație știm bine ce urmează. O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcție își vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult lede sănătatea cetățenilor. Iar noi, ceilalți, ne vom continua păruiala publică și căutarea vinovatului pentru eșecul răsunător ce deja se anunță! PMP în aceste condiții va face ce trebuie și vai de soarta celor care ne-au subestimat! Vin vremuri foarte interesante, așa că luptăm toți pentru București”, a mai scris liderul PMP, citat de Mediafax.

El a mai afirmat că detestă „încercarea aproape disperată” a unor politicieni de a deforma realitatea.

„Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la primăria București. Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzațiile, acum suntem în faza căutării unor vinovați pentru eșecul ce se prefigurează. Bucureștenii trebuie să știe însă adevărul. Primul aspect. Pe Nicușor Dan nimeni nu-l dorea candidat acum 6 luni. Nici USR, nici PNL. Nicușor Dan a fost însă abil și a pregătit terenul din timp în partidul pe care l-a fondat, dar pe care l-a părăsit, pentru că aerul libertății politice care i-a unit a fost schimbat cu altceva. Așa a fost ales candidat al USR București. Abia după ce PNL și-a anunțat public susținerea pentru Nicușor Dan, conducerea USR s-a văzut obligată să-și asume oficial candidatura lui. Recunosc că atunci când nici USR, nici PNL nu luau în calcul serios susținerea pentru Nicușor Dan, am avut mai multe întâlniri cu el și am discutat despre nevoia de unitate în București pentru a schimba administrația PSD”, a adăugat Tomac.

El precizează că l-a asigurat pe Nicușor Dan de sprijinul PMP.

„În București suntem un partid de 10%. Însă pentru a nu exista dificultăți în negocierile cu ceilalți actori, am preferat să nu fac publice discuțiile avute. Poziția noastră a fost constant argumentată de către Președintele Băsescu, care are și autoritatea de fost Primar General al Capitalei”, a completat președintele PMP.

Citeşte şi Băsescu, despre candidatura sa la Primăria Capitalei: „Nu mi-e frică nici de Nicuşor, nici de doamna Firea”