Eugen Tomac: PSD sfidează decizia majorităţii cetăţenilor de a reduce numărul de parlamentari la 300

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat luni că PSD "încalcă de ani de zile" o hotărâre a Curţii Constituţionale, "sfidând în mod arogant" decizia majorităţii cetăţenilor de a reduce numărul de parlamentari la 300.

RomaniaTV.net
09 iul. 2018, 17:06
Eugen Tomac: PSD sfidează decizia majorităţii cetăţenilor de a reduce numărul de parlamentari la 300

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Eugen Tomac a spus că PSD trebuie să respecte decizia CCR.

„Respectarea deciziilor CCR nu este opţională. N-a fost nici până astăzi şi nu va fi nici de acum încolo. În 2009, Curtea valida rezultatele unui referendum naţional în cadrul căruia românii au votat pentru un Legislativ cu 300 de parlamentari. Pentru a respecta acea decizie, am depus, în 2015, un proiect de lege în acest sens. A fost respins, bineînţeles, cu votul parlamentarilor PSD şi, atenţie(!), şi a celor din PNL. Nu am cedat şi l-am depus din nou, la începutul acestui an”, a scris Tomac.

El a precizat că, deşi iniţiativa legislativă pune în aplicare o decizie a CCR, „proiectul este blocat tocmai la Comisia pentru constituţionalitate din Senat”.

„PSD încalcă de ani de zile o decizie a CCR, sfidând în mod arogant decizia suverană a majorităţii cetăţenilor de a reduce numărul de parlamentari la 300 de membri. Preşedintele Iohannis a respectat o decizie a CCR, a sosit timpul ca şi PSD şi PNL să voteze fără ezitare pentru a respecta decizia CCR şi votul majorităţii cetăţenilor care vor reducerea numărului de parlamentari”, a mai afirmat Tomac.