Eugen Tomac: Toţi care au semnat pentru moţiunea de cenzură vor fi prezenţi la vot

PMP va susţine moţiunea de cenzură de miercuri prin cele 18 voturi ale parlamentarilor partidului, iar Traian Băsescu va fi prezent în sală şi va vota împotriva Guvernului Dăncilă, a declarat marţi deputatul Eugen Tomac, preşedintele partidului.

RomaniaTV.net
26 iun. 2018, 15:36
Eugen Tomac: Toţi care au semnat pentru moţiunea de cenzură vor fi prezenţi la vot

„Majoritatea celor care au plecat provin din UNPR şi nu este un secret acest lucru. De altfel, eu am şi anunţat imediat după votul legat de Codul de procedură penală că vom lua măsuri severe împotriva celor care au votat pentru acest Cod, pentru că s-au situat în mod automat alături de majoritatea PSD – UDMR, iar mâine toţi cei care au semnat pentru moţiunea de cenzură vor fi prezenţi la vot. Pe 18 voturi (n.r. – voturile PMP pentru moţiunea de cenzură). În mod sigur preşedintele Traian Băsescu va fi prezent în plenul Parlamentului şi va vota împotriva Guvernului Dăncilă, pentru plecarea doamnei Viorica Vasilica la Videle”, a precizat Tomac, după Consiliul Executiv Naţional, arată Agerpres.

Întrebat cum comentează calculul pe care l-a făcut Kelemen Hunor, potrivit căruia Opoziţia va aduna maximum 160 de voturi la moţiune, Tomac a spus că acest lucru arată „în mod clar acest dublu mesaj pe care îl are UDMR”.

„Depinde ce vrea UDMR-ul, dar în mod clar acest dublu mesaj pe care îl are UDMR-ul arată cât de mult s-a îndepărtat inclusiv de propriul electorat. Îmi aduc aminte că în urmă cu câţiva ani de zile am avut prilejul să-l cunosc, în calitate de consilier prezidenţial, pe domnul Eckstein Kovacs, care mi s-a părut de atunci un om extraordinar, iar faptul că a ieşit acum public şi s-a dezis de politica pe care o duce UDMR-ul arată cât de departe este această entitate de propriul electorat. Deci, din punct de vedere politic, noi mizăm pe luciditatea celor din PSD, pentru că mâine au în faţă un test extrem de important – dacă au curaj, să demonstreze că sunt oameni politici sau sunt nişte oi pe care Liviu Dragnea le ţine în bancă aşa cum îi convine”, a precizat Tomac.

Cât despre şansele pe care le are moţiunea de cenzură, liderul PMP şi-a exprimat convingerea că aceasta ar trece dacă toţi cei care îl contestă pe Liviu Dragnea, „în mod sincer, ar vota mâine, în funcţie de conştiinţa pe care o au”.

„Dacă domnul Dragnea îi va ţine în bancă precum ţine oile un păstor bun, nu-mi dau seama cât de mult va reuşi acest demers, dar PNL-ul şi-a asumat leadership-ul pentru această moţiune, sper că au avut inspiraţia să discute cu toate grupurile de nemulţumiţi din PSD. Dacă pică moţiunea este responsabilitatea celui care şi-a asumat-o. Noi nu am făcut decât să răspundem unui demers legitim al Opoziţiei de a-i cere domnului Dragnea să se oprească şi să o trimită acasă pe doamna Dăncilă, pentru că se vede că este un om chinuit. De altfel, psd-iştii sunt obişnuiţi, din şase în şase luni, să voteze împotriva propriului Guvern, deci nu ne-ar mira dacă peste noapte s-ar întâmpla vreo minune şi mâine ar veni în bloc şi ar fi alături de noi”, a susţinut Tomac.