Eugeniu Ilicea, fondatorul Societăţii Academice de Medicină de Familie din România, a murit

Eugeniu Ilicea, unul dintre cei mai cunoscuţi medici de familie din Constanţa, a murit. Acesta predat timp de 15 ani la Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius şi a fost membru fondator şi vicepreşedinte al Societăţii Academice de Medicină de Familie din România.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 20:01
Eugeniu Ilicea, fondatorul Societăţii Academice de Medicină de Familie din România, a murit

Universitate Ovidius din Constanţa regretă dispariţia doctorului Eugeniu Ilicea.

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegului nostru, prof. univ. dr. Eugeniu Ilicea, cadru didactic titular în cadrul Facultăţii de Medicină, timp de 15 ani, începând din 1996, şi profesor asociat până în anul 2018.

Domnul profesor Ilicea a fost membru fondator şi vicepreşedinte al Societăţii Academice de Medicină de Familie din România, numele său reprezentând, astăzi, un reper în înfiinţarea şi dezvoltarea specialităţii de Medicină de Familie din ţara noastră.

Pentru aportul deosebit adus evoluţiei acestei discipline, pentru numeroasele articole, studii şi publicaţii ce au vizat-o, pentru generaţii de studenţi şi rezidenţi, cărora le-a călăuzit paşii cu pasiune şi determinare, în cei 22 de ani de activitate în cadrul UOC, domnul profesor Ilicea va rămâne în amintirea noastră ca un mentor dedicat, un bun coleg şi dascăl. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Citeşte şi Dan Gabriel Mogoş, un reputat medic chirurg din Craiova, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus: „Dumnezeu să îl odihnească”