EURO 2016. Secundul României, explicaţii pentru egalul de miercuri: Elveţia îi este superioară Franţei

Antrenorul secund al naţionalei României, Daniel Isăilă, a declarat joi că echipa ar fi putut obține victoria în meciul cu Elveția (1-1), disputat miercuri în grupa A a EURO 2016, dacă ar fi fructificat una dintre ocaziile de până la golul egalizator și dacă nu ar fi intervenit pe parcurs și accidentările.

16 iun. 2016, 11:58
EURO 2016. Secundul României, explicaţii pentru egalul de miercuri: Elveţia îi este superioară Franţei

„Sentimentele sunt puțin amestecate. Dacă ne uităm la cursul jocului, am făcut o primă repriză bună, am reușit să deschidem scorul, să conducem. Am mai avut 2 situații pentru a ne desprinde. Au fost 2 momente importante, acea ocazie a lui Alex Chipciu și bara lui Săpunaru. Dacă făceam 2-0, poate altfel ar fi stat datele problemei, mental am fi prins mai multă încredere. Adversarul ar fi trebuit să se expună mai mult, să riște mai mult.

Citeşte şi Antrenorul Albaniei ne dă fiori: Putem învinge România şi ne putem califica în optimi la EURO 2016

După pauză am intrat destul de bine, iarăși am avut ocazii la Ovidiu Hoban și la recentrarea lui Gabi Torje. Apoi am primit acel gol, pe acea neatenție la fază fixă, și totul s-a năruit, am căzut din punct de vedere mental, cred eu mai mult decât din punct de vedere fizic. Am făcut pasul înapoi, am pierdut luciditatea, nu am reușit să punem presiune pe adversar, nu am mai avut posesie și atunci jocul nostru a avut de suferit. Am avut probleme și cu accidentările, Pintili înlocuit la pauză, Raț a trebuit înlocuit ca și Bogdan Stancu la final și toate planurile tactice pentru repriza a doua au fost date peste cap din cauza accidentărilor„, a declarat Daniel Isăilă, antrenorul secund al naţionalei României, cu prilejul unei conferințe de presă susţinută joi, la Paris.

Citeşte şi Naţionala pensionarilor. România din meciul cu Elveţia, cea mai bătrână echipă din istoria Campionatelor Europene

El a mai afirmat că din punct de vedere al organizării jocului, Elveția este peste Franța: „Am întâlnit un adversar extrem de valoros, din punct din vedere al organizării jocului, pe fază defensivă și pe fază ofensivă, și după părerea mea este superioară Franței. Atunci era normal ca jocul nostru să sufere în anumite momente cu o echipă foarte bine organizată, foarte bună în contacte, în dueluri unu la unu, și asta a contat. Jucătorii noștri au făcut un efort foarte mare și ăsta a fost rezultatul„.

Înaintea ultimului meci cu Albania, programat pe 19 iunie la Lyon, Isăilă anticipează de asemenea un joc dificil: „Când ești la un turneu final de o asemenea anvergură, toate meciurile sunt extrem de dificile. Nu ne așteaptă un meci ușor. Asta nu ne sperie, trebuie să ne dea încredere, să ne motiveze foarte tare, pentru că am văzut că cele mai puternice echipe din grupă nu ne-au fost multe momente superioare, așa că trebuie să fim foarte încrezători„. Despre cartonașele galbene primite prea ușor, Daniel Isăilă a apreciat că asemenea momente nu pot fi controlate în timpul unui joc: „După înscrierea golului, a fost acel plus de adrenalină, am luat 3 cartonașe în câteva minute foarte ușor, gratuit. Dar face parte din joc, sunt momente pe care nu le poți controla, se poate întâmpla și la case mai mari„.

Isăilă a admis că tonusul fizic al tricolorilor este afectat după un campionat lung: „Nu e ușor să joci la un asemenea nivel, după un sezon lung. Din păcate noi românii păcătuim la jocurile din 3 în 3 zile sau din 4 in 4 zile. La astfel de turnee, tot timpul au de suferit„.

Citeşte şi Pompiliu Popescu acuză noul staff medical al naţionalei: În viaţa mea nu mi-a picat echipa după 60 de minute

Andrei Prepeliță, integralist la meciul cu Elveția, a spus că România a jucat cu gândul la victorie: „Noi am jucat cu gândul la victorie, prima repriză a fost echilibrată, dar după golul egalizator noi am picat puțin și ne-am retras. Ei au jucători buni și e normal să fie momente în joc când suferi, sau ești dominat, dar și noi am avut plusurile noastre. Am încercat să fac exact ce mi-a spus antrenorul, să respect atribuțiunile tactice și cred că, după ce m-am uitat pe fișele meciului, mi-am făcut treaba„.

Mijlocașul de la Ludogoreț Razgrad a adăugat că punctul cucerit cu Elveția nu va avea nicio valoare, fără o victorie în fața Albaniei: „Au fost 2 meciuri grele, cred că punctul de ieri nu valorează nimic dacă nu câștigăm cu Albania. Este un punct muncit și sperăm să obținem victoria și să rămânem la CE să mergem mai departe. Aici te simți cu adevărat fotbalist și ne place atmosfera. Au o echipă foarte bună, am văzut meciurile care le-au făcut în această grupă sunt și ei motivați, vor să joace. Nu știu dacă 3 puncte le sunt suficiente să se califice, dar cu siguranță vor da tot ce au mai bun, dar și noi suntem 100% concentrați, doar la asta ne gândim, vrem să câștigăm și să ne calificăm„.