Pompiliu Popescu acuză noul staff medical al naţionalei: În viaţa mea nu mi-a picat echipa după 60 de minute

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, plecat cu scandal de la FRF, a rămas şocat de modul în care s-a prezentat România din punct de vedere fizic

16 iun. 2016, 10:10
Pompiliu Popescu acuză noul staff medical al naţionalei: În viaţa mea nu mi-a picat echipa după 60 de minute

Pompiliu Popescu dă vina pe noul staff medical al echipei naţionale despre care spune că nu a ştiut cum să recupereze fotbaliştii deşi meciul cu Elveţia s-a jucat la cinci zile distanţă faţă de partida cu Franţa, iar elveţienii au avut o zi în minus de odihnă. Într-o intervenţie la ProSportLive, Pompiliu Popescu a apreciat: „E foarte simplu să pregăteşti din punct de vedere medical o partidă la un turneu final. Dacă ştii cum… Eu nu am avut niciodată o asemenea problemă la multele Campionate Europene şi Mondiale la care am participat: nu mi-a căzut niciodată echipa fizic din minutul 60. Nu am avut în viaţa mea asemenea probleme, vă rog să-mi arătaţi din perioada mea un jucător care s-a prezentat aşa cum s-au prezentat jucătorii aseară. Esenţial e să le menţii forma fizică şi să previi accidentările.

Citeşte şi Caz şocant în Alba. Suporter bătut cu tacul, după ce a spus că România nu trece de grupe la EURO 2016

Toate accidentările de aseară sunt consecinţa unei medicamentaţii defectuoase. Asta pe lângă masaj şi tot ce mai este nevoie, dar trebuie să cunoşti jucătorii. Fiecare jucător se reface diferit. Rolul echipei medicale s-a văzut în meciul cu Elveţia, nu există aşa ceva. A fost o cădere abruptă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că pregătirea nu s-a făcut bine atât înaintea Campionatului European, cât şi în timpul turneului.

Medicaţia este fundamentală. S-a făcut o pregătire neadecvată. Eu am introdus pentru meciurile cu Lituania şi Spania o medicaţie specială pentru a fi testată şi a pentru a fi aplicată la EURO. Este de ultimă oră şi avea menirea de a recupera jucătorii la 48 de ore sau la trei zile. Deţin asemenea substanţe care sunt perfect legale şi eficiente, nu spun numele medicamentelor ca să nu fac reclamă. E o medicaţie care şterge oboseala şi acoperă carenţele de pregătire. S-a văzut o retenţie mare de acid lactic şi de antioxidanţi la nivelul muşchilor. Arătă, de asemenea, o proastă pregătire tehnico-tactică şi medicală. Există deficit de minerale şi de antioxidanţi. Se poate merge până la o proastă alimentaţie şi medicamenţie deficitară. Se fac experimente la echipa naţională, ştiu lucrurile astea din interior„, a spus Pompiliu Popescu, la ProSportLive.

Citeşte şi Naţionala pensionarilor. România din meciul cu Elveţia, cea mai bătrână echipă din istoria Campionatelor Europene

El îl consideră vinovat de actuala situaţie pe actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu. „M-am uitat la meci şi mi-am dat seama că Burleanu îşi bate joc de fotbalul românesc şi de această generaţie. De la Burleanu a plecat toată nenorocirea, care în cele din urmă se va deconta. Au eliminat staff-ul medical, neştiind care vor fi consecinţele. Nu a contat ce se făcea acolo, cum se lucra„, a mai spus fostul medic al echipei naţionale.

Lui Pompiliu Popescu i-a fost reziliat contractul cu Federaţia Română de Fotbal cu fix o lună înainte de startul Campionatului European. Locul său a fost luat de Dan Laurenţiu Oproiu.