EURO 2016, tragere la sorţi: „Ne calificăm şi dintr-o grupă grea”

ADVERSARI ROMANIA EURO 2016. Florin Prunea, fost component al Generaţiei de Aur, a vorbit despre tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2016 şi despre şansele României  de a se califica.
Romania TV
12 dec. 2015, 12:37
EURO 2016, tragere la sorţi:

ADEVERSARI ROMANIA EURO 2016. Tragerea la sorţi a grupelor de la Campionatul European din 2016 va avea loc, sâmbătă, de la ora 19.00, la Palais des Congres din Paris. Turneul final se va disputa în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016. România este în urna a treia valorică, din patru.

„Având în vedere noul sistem, avem şanse şi dacă avem o grupă grea. Participă şi echipe care vor fi mai mult o pată de culoare la EURO. Eu îmi doresc o grupă accesibilă.

Trebuie să avem grijă, pentru că timpul este scurt. Programul de pregătire este unul foarte bun, cu jocuri amicale puternice. Aşa vom vedea unde sîntem.

Echipa României poate fi surpriza Campionatului European, pentru că jucătorii se concentrează altfel. Acolo sînt cei mai buni şi te concentrezi mai bine şi aşa apar şi rezultatele. Eu am încredere în România”, a spus Prunea la DolceSport.

Câştigătoarea competiţiei va încasa 27 de milioane de euro. Suma totală a premiilor va fi de 301 milioane de euro, faţă de 196 de milioane de euro în 2012 şi 184 de milioane în 2008. Turneul final din Franţa va fi primul cu 24 de echipe, după ce la ultimele ediţii au participat 16 naţionale.

Potrivit uefa.org, echipele participante la Euro 2016 vor primi şi bonusuri de un milion de euro pentru victorie şi 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Echipele care vor evolua în optimile de finală vor primi câte 1,5 milioane de euro, sfertfinalistele vor obţine câte 2,5 milioane de euro, iar semifinalistele câte 4 milioane de euro. Câştigătoarea turneului va primi un bonus de 8 milioane de euro, iar învinsa din finală 5 milioane de euro.

Acesta va fi primul EURO cu 24 de echipe turneul final, repartizate în patru urne valorice. România se află în grupa a treia.

Franța va fi automat repartizată pe prima poziție în Grupa A, la tragerea la sorți. La turneul final al EURO 2016 vor fi șase grupe a câte patru echipe: primele două clasate plus cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3 vor avansa în optimile de finală. Faza grupelor este programată în perioada 10-22 iunie.

Componența urnelor valorice este următoarea: 
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia; 
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina; 
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria; 
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Francezul Bixente Lizarazu, campion în 2000, și olandezul Ruud Gullit, campion în 1988, vor fi maeștri de ceremonie la tragerea la sorți a EURO 2016, alături de ei aflându-se alte nume sonore ale fotbalului mondial, a anunțat UEFA.

Selecționerul Spaniei, Vicente Del Bosque, care a disputat ediția 1980 înainte de a câștiga EURO 2012 ca selecționer, va participa și el la ceremonie, pentru a aduce trofeul.

Vor fi, de asemenea, invitați pe scenă Oliver Bierhoff, care a marcat golul decisiv al Germaniei în finala EURO 1996, și Angelos Charisteas, care a marcat golul cu care Grecia a câștigat titlul în 2004, dar și David Trezeguet, marcatorul golului de aur al Franței în finala din 2000 în fața Italiei.

Cehul Antonin Panenka este cel care a dat numele său penalty-ului, marcat dintr-o scăriță, în victoria Cehoslovaciei la lovituri de departajare în fața Republicii Federale Germania în 1976. 


A 15-a ediție a CE se va disputa în Franța, în perioada 10 iunie — 10 iulie, formula cu 24 de participante fiind o premieră în istoria competiției. Meciurile vor fi găzduite de 10 orașe: Lens, Lille, Marseille, Lyon, Nisa, Saint-Etienne, Toulouse și Bordeaux, finala de pe 10 iulie fiind programată la Paris, pe Stade de France.

România este la al cincilea turneu final european (1984, 1996, 2000, 2008, 2016), cel mai bun rezultat fiind atingerea sferturilor de finală în 2000.

Spania a câștigat ultimele două ediții ale Campionatului European, 2008 (Austria și Elveția) și 2012 (Ucraina și Polonia).

DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă marea veste! Din 2024, vom cumpăra anvelope produse pe teritoriul nostru!
Spynews
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Bzi.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Fanatik.ro
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
Capital.ro
Te lasă fără bani în cont. Avertisment pentru milioane de șoferi cu card la bancă
Playtech.ro
Uluitor arată Sophia Loren acum, la 90 de ani. Apariție RARĂ, de SENZAȚIE în bikini! Dă clasă tuturor divelor
DailyBusiness
Alarma trasă de Boloș: Deficit bugetar în creștere, dar promisiuni de miliarde!
Adevarul
Unul dintre cei 50 de bărbați acuzați de violarea lui Gisele Pelicot se plânge că nu poate dormi, are coșmaruri și că soția l-a părăsit
wowbiz.ro
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Spynews
O nouă decizie a magistraților în cazul accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu! Tatăl lui Sebi vrea să îl întâlnească pe avocatul care i-a învinovățit fiul decedat
Spynews
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi ține companie fostului milionar, la azil: ”Îi face plăcere să…”
Evz.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
kanald.ro
Românii din Italia ar putea primi bonus de Crăciun de la statul italian. „Bonusul Befana” este dedicat familiilor aflate în situații vulnerabile
Cancan.ro
Gabriel Vasiliu va fi prezent la înmormântarea soției sale, ucisă în Olanda! A obținut o permisie de o zi
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
StirileBZI
Când intră banii pe voucherele pentru alimente: Se acordă suma de 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
substantial.ro
Cristian Diaconescu nu va negocia voturile în turul doi al alegerilor prezidențiale
MediaFlux
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mărturisirile cutremurătoare ale unei studente a lui Alfred Bulai. Ce le-a povestit fata anchetatorilor