Euro ar putea ajunge la 5,2 RON anul viitor! Previziunile sumbre ale băncilor străine pentru România!

Veştile băncilor străine pentru România sunt destul de îngrijorătoare. JPMorgan, Mitsubishi Financial, Erste, Commerzbank și BNP Paribas şi mai multe bănci estimează un curs de 4,88 lei/euro în ultimul trimestru al acestui an. E posibil ca euro să treacă de pragul de 4,9 abia în primul trimestru al următorului an, având în vedere că atunci ar trebui să se fi încheiat deja alegerile parlamentare.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 06:21
Euro ar putea ajunge la 5,2 RON anul viitor! Previziunile sumbre ale băncilor străine pentru România!

O bancă de stat din Germania, Landesbank Baden-Württemberg, are cele mai mari estimări pentru cursul euro/leu. Mai exact, anticipează un curs de 5,2 lei/euro în trimestrul al patrulea al acestui an, iar anul următor în trimestrul al doilea ar urma să crească la 5,3 lei/euro.

Doar BNP Paribas mai face estimări de curs pentru 5 lei, cu 5 lei/euro în primul trimestru al anului următor și 5,05 lei/euro în trimestrul al doilea.

Evoluţia leului în raport cu euro se reflectă în puterea de cumpărare a populaţiei, mai ales prin importuri. Mai mult, ratele celor care au făcut împrumuturi în valută cresc, chiar dacă au alte avantaje, cum este o rată Euribor la 3 luni negativă, de -0,49%, față de un Robor 3 luni de 1,96% pentru lei.