EURO 2020 în pericol să fie amânat. „Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice meci”

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime în Europa şi din ce în ce mai multe partide sunt amânate sau se joacă fără spectatori, fapt ce devine îngrijorător, în perspectiva desfăşurării EURO2020, ce ar trebui să debuteze pe 12 iunie.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 07:35
EURO 2020 în pericol să fie amânat. „Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice meci”

Bucureştiul este programat să găzduiască patru partide, trei din faza grupelor şi una din cea a optimilor de finală. Echipa Naţională a României chiar mai are şansa să fie una dintre participante, dacă reuşeşte să câştige barajul cu Islanda, apoi cu câştigătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, dar toate acestea sunt momentan sub semnul întrebării.

Gianni Infantino nu exclude posibilitatea amânării unor partide sau disputarea lor fără spectatori, de teama epidemiei de coronavirus.

„Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice meci. În acest moment nu excludem nimic. Trebuie să analizăm situația și să sperăm că lucrurile se vor liniști, nu agrava. Acum se pare că se agravează. Dacă meciurile vor fi amânate sau se se vor juca fără spectatori, rămâne de văzut”, a declarat Infantino pentru BBC.

Îngrijorări au apărut şi în Italia, cea mai afectată ţară de coronavirus, unde Damiano Tommasi, președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni, spune că forul european ar trebui să ia în calcul inclusiv amânarea Campionatului European.

„UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea Euro2020, pentru a le da timp campionatelor interne să se termine. Problema coronavirusului nu afectează doar Italia. Serie A va continua cu porţile închise, dar dintre jucători unii sunt de acord că trebuie să continuăm şi alţii sunt îngrijoraţi.

Vom lua toate măsurile de precauţie necesare, dar jucătorii de pe teren vorbesc despre riscuri de fiecare dată. Mai rău este că dacă un jucător este găsit infectat, toată echipa trebuie să intre în carantină”, a declarat Tommasi, oferind un nou argument pentru o posibilă amânare a competiţiei continentale.

Citeşte şi: ŞOC în FOTBAL! Casa lui Iker Casillas, percheziţionată de autorităţi! Acuzaţii GRAVE