Eurodeputat PSD: „Italia tocmai a primit un avans din PNRR, în timp ce Cîţu fuge de presă şi de demisie”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a atras atenţia că Italia a primis un avans din fondurile din PNRR, în timp ce USR şi PNL se ceartă, iar Florin Cîţu fuge de presă şi de demisie.

13 aug. 2021, 15:41
Eurodeputat PSD: „Italia tocmai a primit un avans din PNRR, în timp ce Cîţu fuge de presă şi de demisie”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD şi fost ministrul delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Dăncilă, a lansat acuzaţii grave la adresa coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că PNRR-ul României încă nu îndeplineşte cerinţele europene.

„Italia tocmai a primit un avans pentru planul său de redresare și reziliență în valoare de 24,9 miliarde de euro, aproape cât valoarea totală a planului României.
Între timp USR și PNL se ceartă toată ziua, Florin Cîțu fuge de presă și de demisie, iar țara tot așteaptă planul care nu mai vine.

Zilele trecute, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că mai e mult de lucru la planul României care încă nu îndeplinește cerințele europene.
Tot acest timp înseamnă bani pierduți pentru români, o economie în care prețurile cresc și o oportunitate ratată pentru dezvoltarea României”, a scris Victor Negresuc, europarlamentar PSD, pe Facebook.

Citeşte şi: Iohannis, despre PNRR: „Nici mie nu mi s-a părut perfect. Vom avea PNRR aprobat, dar abia după începe greul, pentru că proiectele trebuie implementate”

La rândul său, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenția că Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit marţi primele state UE care au primit deja tranşe din fondul european de relansare, plan conceput de Uniunea Europeană pentru a ajuta statele membre să îşi reconstruiască economia după criza provocată de pandemia COVID. România, în schimb, se poate lăuda cu imaginea jalnică a unui EȘEC în cifre și în economie și în pandemie, susţine Dan Nica.

„Gazele au ajuns la maximul istoric din ultima sută de ani, energia electrică atinge un nou nivel record, iar prim-ministrul României vede în fața ochilor doar bătălia delirantă din PNL. Îi solicit candidatului Florin Cîțu să folosească scaunul și pixul de la Palatul Victoria pentru a lua măsuri urgente în ceea ce privește asigurarea protecției consumatorilor vulnerabili și să adopte o poziție în ceea ce privește Pachetul Fit for 55, propus de Comisia Europeană, cu o puternică dimensiune socială, care va crește și mai mult facturile la energie şi combustibil pentru toți cetățenii. Îi cer, de asemenea, să prezinte public ultimele evoluții ale PNRR, pentru că toamna se apropie, iar țara noastră are multe restanțe la Bruxelles, unele care ne pot arunca la periferia Europei”, a explicat Dan Nica.

Citeşte şi: Dan Nica / PSD: Trei state au primit deja bani din fondul european de relansare, iar în România premierului – candidat nu mai auzim nimic de PNRR


loading...