Europa, cuprinsă de un nou val al pandemiei. Ce ţări au înregistrat un nou vârf de infectări

Focusaţi pe războiul din Ucraina, noi, dar şi mulţi alţi europeni, am uitat cu desăvârşire de ravagiile pe care le-a făcut pandemia. La fel cum am ignorat statistica zilnică a numărului de infectări şi decese.

14 mart. 2022, 09:00
Europa, cuprinsă de un nou val al pandemiei. Ce ţări au înregistrat un nou vârf de infectări

Dar şi pe frontul pandemiei încep să apară veşti noi. Și, din păcate, nu dintre cele bune. A doua săptămână a lunii martie a adus un nou vârf de infectări și spitalizări în țări ca Regatul Unit, Irlanda, Țările de Jos, Elveția și Italia.

Sâmbătă, dr. Eric Topol, fondator și director al Scripps Research Translational Institute, a anunţat pe Twitter că Europa se află într-un nou val. „Următorul val a început în Europa” a scris acesta și a postat grafice cu cazuri de Covid-19 și spitalizări folosind date din „Our World of Data”.

Creşterea numărului de cazuri survine la o lună de când numeroase țări europene au început să elimine restricțiile, una dintre ele fiind eliminarea obligativităţii de a purta masca în spaţii închise.

Citeste si Bill Gates: „După Covid, va urma o altă pandemie mai letală”

Nu este pentru prima dată când relaxarea restricţiilor duce la creşterea numărului de infectări. În iunie 2021, în SUA, la aproximativ o lună după ce CDC a modificat recomandările privind măștile, s-a înregistrat un număr de ifnectări în creştere. O situație similară a fost în noiembrie 2021, tot la o lună după ce evenimentele și călătoriile au revenit aproape de nivelurile pre-pandemice. În acest al doilea caz, mulți au dat vina pe varianta Omicron, spunând că apariția ei a fost neașteptată, scrie Forbes

Acum, Omicron pare să fi pierdut teren, drept urmare autorităţile din majoritatea ţărilor europene și SUA au instituit o nouă rundă de relaxare.

Citeste si Ce simptome are subvarianta Omicron BA2. Epidemiologii vorbesc despre un posibil val 6 al pandemiei