Europa este PARALIZATĂ DE NINSORI. Germania, Franţa, Suedia, şi Marea Britanie se luptă cu nămeţii

Iarna grea a pus stăpânire pe Europa. Germania, Franţa, Suedia, şi Marea Britanie sunt câteva din ţările care se luptă cu nămeţii. În plus, ninsorile au paralizat traficul aerian în Bruxelles. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost nevoit să-şi anuleze o vizită la Milano.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 09:03

În Germania a nins fără încetare timp de mai multe ore. Vestul ţării a fost acoperit cu un start de zăpadă gros de 10 cm, iar traficul rutier a fost dat peste cap. Probleme similare se întâlnesc şi în Franţa. Aici, sute de camioane au rămas blocate pe şosele sau se deplasează cu viteze foarte mici.

Nici belgienii nu au scăpat de capriciile iernii. Numeroase zboruri din şi înspre Bruxelles au fost anulate din cauza intemperiilor. Printre cei afectaţi s-a numărat şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso – care a fost nevoit să-şi anuleze o vizită la Milano deoarece avionul său nu a putut decola.

Capitala Suediei, Stockholm a fost şi ea paralizată de zăpadă. Sute de zboruri au fost anulate şi peste 6.000 de pasageri au rămas blocaţi în sălile de aşteptare. Mijloacele de transport în comun şi-au încetat activitatea sau circulă cu întârzieri foarte mari.

Iarna le dă bătăi de cap şi britanicilor. Aici numeroase şosele au fost blocate după câteva zile de ninsori abundente. În plus, săptămâna viitoare regatul va fi lovit de un val de frig siberian, botezat „bestia din est”.