Europa se pregăteşte pentru un nou val de COVID-19. CE cumpără 250 milioane de doze de vaccin

Cazurile COVID-19 se înmulţesc în Europa. România nu face nici ea excepţie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 12.000 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2. Specialiştii se aşteaptă ca în toamnă - iarnă numărul cazurilor să fie şi mai mare.

03 aug. 2022, 09:29
Europa se pregăteşte pentru un nou val de COVID-19. CE cumpără 250 milioane de doze de vaccin

Europa se pregăteşte pentru un nou val de COVID-19. Comisia Europeană a semnat un nou contract și cumpără 250 de milioane de doze de vaccin COVID-19. Explicația dată de oficialii europeni: „Scopul este de a completa gama de vaccinuri disponibile pentru țările UE pentru a asigura o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă și iarnă”.

Comisarul european pentru sănătate mai spune că vaccinul este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Serul folosit in cele 250 de milioane de noi doze cumpărate acum nu este incă aprobat.

În prezent noua formula a vaccinului este în curs de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

În acest moment in România peste 8 milioane de doze de vaccin sunt la un pas de a fi aruncate pentru că expiră.

Citeşte şi: Alexandru Rafila prevestește noile restricții anti-Covid! Ce îi așteaptă pe români din septembrie: „Vom folosi masca în mijloacele de transport în comun”

 

Alexandru Rafila aruncă bomba despre vaccinul anti-Covid: Există dovezi științifice că nu mai oprește transmiterea

Cazurile de Covid s-au dublat în România, față de ziua precedentă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.700 de cazuri noi şi 38 de decese, în timp ce cu o zi înainte au fost 5.202 de infectări și 12 decese. Totuși, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că, de fapt, a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri față de săptămâna precedentă.

„Cresterea nu e neașteptată. Am avut săptămâna trecută, marți, peste 12.000 de cazuri, deci săptămâna asta am avut ceva mai puține cazuri față de marțea trecută. Avem o speranță, dublată și de cifre, să considerăm că a încetinit creșterea. Se produce creștere, dar mai lent. O să avem o imagine mai aproape de adevăr la începutul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul.

Alexandru Rafila a mai vorbit și despre eficiența vaccinului anti-Covid. „Există dovezi științifice că vaccinul nu oprește transmiterea. Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea în stoparea transmisibilității”. Potrivit acestuia, noul vaccin va fi gata „probabil în octombrie” și România îl va cumpăra.