EUROPA SE TOPEŞTE. COD ROŞU de CANICULĂ pentru două treimi din teritoriul Portugalie. Alertă maximă în Croaţia şi Elveţia

E alertă maximă de caniculă în Portugalia. Două treimi din teritoriul ţării este sub avertizare cod roşu de caniculă, pentru restul zonelor fiind emis cod portocaliu. Cod roşu de caniculă a fost emis şi de meteorologii din Croaţia şi Elveţia. Şi Franţa, Spania, Austria şi Belgia se confruntă cu mari probleme din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

RomaniaTV.net
05 aug. 2018, 11:41
EUROPA SE TOPEŞTE. COD ROŞU de CANICULĂ pentru două treimi din teritoriul Portugalie. Alertă maximă în Croaţia şi Elveţia

Lisabona a doborât un record de temperatură vechi de 37 de ani, în contextul în care Portugalia şi Spania sunt afectate de caniculă, relatează The Associated Press. Duminică s-au înregistrat 44 de grade Celsius în capitala Portugaliei. 

Meteorologii au emis avertizarea de cod roșu de caniculă, până în data de 5 august 2018, pentru Braganca, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre, Braga și a instituit un cod roșu pentru Lisabona și Setúbal.

Celelalte districte se află sub avertisment de cod portocaliu.

Cod roşu de caniculă a fost emis şi pentru mai multe cantoane din sudul Elveţiei, dar şi pentru Croaţia. 

Şi Franţa se confruntă cu mari probleme din cauza vremii. Mai bine de o treime din ţară este sub avertizare cod portocaliu de caniculă.