Europarlamentar austriac: „De aceea nu au gust roşiile din Olanda. Cele româneşti sunt fantastice!”

Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, Thomas Waitz. Ele arată fantastic, dar sunt complet golite de calitățile naturale, pentru că au creșterea forțată cu fertilizatori, pesticide și sunt cultivate în sere unde nu există suficientă lumină naturală.

RomaniaTV.net
25 oct. 2020, 18:04
Europarlamentar austriac: „De aceea nu au gust roşiile din Olanda. Cele româneşti sunt fantastice!”

Întrebat la Digi24 dacă în Austria există aceeași problemă, europarlamentarul austriac Thomas Waitz a confirmat și a arătat că cele mai multe provin din Olanda.

„Da. Și noi avem produse de acest fel în magazine, cele mai multe sunt produse în Olanda. Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo. Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc…, producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de perfomanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale. Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul în interviul pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roșie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piață locală din România și „au fost fantastice”.

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani. Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Întrebat dacă găsește roșii românești sau alte produse românești în Austria, europarlamentarul nu și-a amintit decât de cașcavalul afumat românesc, care „uneori” se găsește în magazinele din Austria.

Austriacul Thomas Waitz este membru al Parlamentului European în Grupul Verzilor și a venit în România împreună cu mai mulți jurnaliști pentru a filma un documentar legat de tăierile ilegale de păduri din România.

Citeşte şi: Reprezentanţii patronatelor din turism consideră profund inechitabil principiul de alocare a fondurilor „primul venit, primul servit


loading...
Partenerii noștri