Europarlamentarul Adrian Severin, audiat la DNA în dosarul de trafic de influenţă

Adrian Severin a fost audiat de către procurori timp de două ore, europarlamentarul trebuind să dea explicaţii în legătură cu acuzaţiile de trafic de influenţă şi luare de mită.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 09:04
Europarlamentarul Adrian Severin, audiat la DNA în dosarul de trafic de influenţă

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva europarlamentarului după ce jurnalişti britanici de la Sunday Times, sub acoperire, l-au filmat pe Severin când era de acord să facă trafic de influenţă în schimbul unor sume de bani.

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Severin, dar acesta a refuzat să demisioneze din Parlamentul European chiar dacă a fost exclus din PSD, iar ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandal au părăsit forul de la Bruxelles.

Severin a acuzat presa şi opinia publică de faptul că îi îngrădesc drepturile fundamentale la exprimare. „Nu mai pot să ţin conferinţe, nu mai am voie să merg la Ziua Naţională. Dar, ce mai am voie să fac? Dacă aş fi vinovat, aş primi o pedeapsă. Dar eu nu mai am voie să fac nimic”, a declarat Severin la B1 TV. într-o emisiune difuzată pe 5 decembrie 2011.

Severin are o versiune proprie asupra filmului care-l prezenta acceptând o şpagă europeană. El susţine că filmul este un trucaj.

„Avem de-a face cu o înscenare, ale cărei explicații vor fi găsite până la urmă. Eu știu deja o serie întreagă de lucruri, am fost avertizați că se pregătește o compromitere din rațiuni politice. Acel filmuleț este un trucaj, un film editat, sunt fragmente din vreo 4-5 convorbiri cu subiecte diferite. Sunday Times este parte a imperiului Murdoch, iar o parte a acestui grup se află în pușcărie. Ziariștii acestui grup, unul dintre cei care au fost implicați în cazul meu au fost arestați în urmă cu câțiva ani pentru acte de acest gen”, a declarat europarlamentarul, a explicat europarlamentarul.

Întrebat cine a crezut în nevinovăţia sa în urmă cu nouă luni, când a izbucnit scandalul de corupţie în care era implicat, Severin a afirmat că primii care i-au sărit în apărare au fost studenţii săi.

„În primul rând au crezut studenţii (de la Titu Maiorescu, n.r.).  Nu cred că unii dintre colegi (foştii colegi din PSD, nr.) au crezut că sunt vinovat. Nici măcar Victor Ponta. Problema lor a fost alta. În primul rând domnul Ponta a lăsat să se înţeleagă că este supus la o presiune din partea grupului socialist european, conducere care se afla în competiţie cu mine”, a mai afirmat europarlamentarul.