Europarlamentarul Corina Creţu: În PE ne concentrăm pe apărarea demnităţii României

Europarlamentarii Alianţei PSD-UNPR-PC se vor concentra pe apărarea demnităţii României atât în ţară, cât şi în afara ei, a declarat joi eurodeputatul Corina Creţu, după ce i-a fost înmânat certificatul doveditor ale alegerii sale la scrutinul din 25 mai.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 18:10
Europarlamentarul Corina Creţu: În PE ne concentrăm pe apărarea demnităţii României

„Lupta va fi mai grea acum, pentru că, pe lângă faptul că avem în continuare în delegaţia României oameni care au cerut tăierea fondurilor europene şi au denigrat România, avem şi un grup de partide extremiste care aproape ajunge la 30% din Parlamentul European. Ne propunem în primul rând să-i împiedicăm să devină un grup politic, pentru că lupta va fi mult mai grea, de aceea ne vom concentra efortul în primul rând pentru apărarea drepturilor pe care le-au câştigat cetăţenii României ca cetăţeni europeni pe piaţa muncii şi ne vom lupta pentru alte lucruri legate de Republica Moldova, apărarea demnităţii României în România şi în afara ei”, a mai afirmat Creţu.

Ea a adăugat că la Bruxelles e o stupoare generală legat de faptul că PNL s-a afiliat Partidului Popular European.

„Ştiţi foarte bine că Verhofstadt, şeful ALDE, a fost în campania electorală şi i-a susţinut, au fost chiar într-o emisiune comună la un post de televiziune, Antonescu şi Verhofstadt, fostul prim-ministru al Belgiei, care e absolut şocat şi în general colegii noştri liberali sunt şocaţi de această trădare de pe o zi pe alta. Este o chestiune nemaiîntâlnită în PE, fără niciun fel de avertizare să te duci doar cu cine crezi tu că-ţi oferă mai multe avantaje”, a mai declarat europarlamentarul.