Europarlamentarul Dragoş Benea, atac dur la adresa PNL! „Liberalii au dat bir cu fugiţii în timpul protestelor fermierilor”

Europarlamentarul și președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a lansat luni un atac dur la adresa PNL. Social-democratul i-a acuzat pe liberali că în timpul protestelor fermierilor aceștia au dat bir cu fugiții.

22 ian. 2024, 14:03
Europarlamentarul Dragoş Benea, atac dur la adresa PNL! „Liberalii au dat bir cu fugiţii în timpul protestelor fermierilor”

Europarlamentarul Dragoş Benea, atac dur la adresa PNL! Mai mult, europarlamentarul PSD i-a acuzat pe liberali de ipocrizie și a readus în discuție modul în care au negociat un PNRR din care agricultura şi irigațiile lipsesc cu desăvârșire.

Citește și Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. „Oja galbenă peste unghiile negre!”

Europarlamentarul Dragoş Benea, atac dur la adresa PNL!

”Parteneri de coaliție la… fără frecvență

Ipocrizia politică este, probabil, una dintre puținele constante în raport de care colegii liberali de coaliție se arată cu adevărat consecvenți: aceiaşi liberali, care în 2020/21 au negociat un PNRR din care agricultura şi irigațiile lipsesc cu desăvârşire, au dat bir cu fugiții săptămâna trecută, în timpul protestelor fermierilor.

Ca şi când nu ar fi la guvernare din octombrie 2019 până azi!

Mai mult, la Bruxelles, de atâta responsabilitate față de fermierii români, colegii liberali din PPE – aşa cum excelent a surprins Mihai Tudose – au votat „pentru” un amendament care ar fi asfixiat agricultura noastră, în numele unor măsuri ecologiste tot mai rupte de realitățile de zi cu zi cu care se confruntă fermierii din România. Doar mulțumită voturilor social-democraților europeni, în frunte cu europarlamentarii PSD, amendamentul a fost respins (în sesiunea PE din 22 noiembrie, de la Strasbourg).

E inutil să reamintesc că această conduită ambivalent-ipocrită a liberalilor români din PPE scapă din vedere interesul agricultorilor noştri şi al celor din estul Europei, greu încercați în cei doi ani de război în Ucraina.

Dacă e să mai bată de la Bruxelles un cui în sicriul fermierilor români, liberalii o fac cu o nonşalanță dezarmantă & cinică, în timp ce la Bucureşti se întrec în lozinci pro-agricultură care, însă, nu produc niciun efect concret.

Doar mult zgomot, pentru nimic”, a scris Dragoș Benea pe pagina sa de Facebook.

Citește și Sondajul care aruncă în aer clasa politică de la noi. Ce procente au, de fapt, PSD, PNL şi AUR pentru alegerile din 2024